Στο Σικάγο για τους Beach Boys και τον Ringo Starr

Στο Σικάγο για τους Beach Boys και τον Ringo Starr
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το Chicago είναι μια πόλη γεμάτη μουσική. Μαγαζιά με live, ιστορικά blues bar, άπειρες συναυλίες όλο το χρόνο, με αντίστοιχα άπειρα live stages.

11 Αυγούστου 2019

Του Τάσου Παπαϊωάννου

Τις μέρες της παραμονής μας διεξαγόταν το φεστιβάλ lollapalooza, ακριβώς στο κέντρο της πόλης, στο Grand Park. Ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ της Αμερικής, ξεκίνησε το 1991 από τον Perry Farrell και συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας, κάθε χρόνο στις αρχές Αυγούστου. 400.000 άτομα το παρακολουθούν συνολικά τις 4 μέρες που διαρκεί με μεγάλα ονόματα για φέτος τους: Ariana Grande, Childish Gambino, Tame Impala, Strokes, Flume, Twenty One Pilots και εκατοντάδες ακόμα.. Από νωρίς το πρωί της κάθε μέρας του φεστιβάλ, ένα πολύχρωμο πλήθος πλημμύριζε το κέντρο της πόλης, ως επί το πλείστον νέα παιδιά με μέσο όρο ηλικίας τα 20, δίνοντας ένα δυναμικό τόνο, δημιουργώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο, ένα πλήθος χαμογελαστό και ευδιάθετο, έτοιμο να περάσει καλά με κάθε τρόπο.

Δυστυχώς εμείς δεν μπορέσαμε να βρεθούμε εκεί, μιας και τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί και τα μόνα που βρίσκαμε σε πλατφόρμες μεταπώλησης ήταν πάρα πολύ ακριβά.

Βρήκαμε όμως εισιτήρια για να παρακολουθήσουμε το πιο παλιό υπαίθριο φεστιβάλ της Βόρειας Αμερικής, το Ravinia Fratival. Μερικά ονόματα που έχει φιλοξενήσει τα προηγούμενα χρόνια, από το 1904 που ξεκίνησε; Louis Armstrong, Leonard Bernstein, Dave Brubeck, Duke Ellington, Ella Fitzgerald, George Gershwin, Janis Joplin, Luciano Pavarotti, Frank Zappa και εκατοντάδες άλλα...Συνεχίζεται μέχρι και τις μέρες μας σε ένα πάρκο ιδιαίτερης αισθητικής ,το highland park, 40 χλμ έξω από την πόλη.

Φέτος το line up του περιλαμβάνει Kesha, Morrissey, Interpol, Νickelback, sting και πολλούς ακόμα. Ξεκίνησε στις 31 Μαΐου και θα κλείσει στις 15 Σεπτέμβρη.

Eμεις είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε τους Βeach Boys ,με σπέσιαλ guest τον John Stamos (ναι, τον John Stamos!), τον Ringo Starr με την all start band του η οποία αποτελείται από τους: Colin Hay (Men At Work), Steve Lukather (Toto), Gregg Rolie (Santana, Journey), Graham Gouldman (10cc) και Hamish Stuart (Average White Band).

Οι Beach Boys, 57 χρόνια μετά την ίδρυση τους, φυσικά με τον Brian Wilson να είναι η κεντρική φιγούρα, έπαιξαν για μιάμιση ώρα όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους με το κοινό να τους αποθεώνει και να χορεύει στους ρυθμούς της καλιφορνεζικης σερφ μουσικής τους.

Ο Ringo Starr παρουσίασε ένα πρόγραμμα με τραγούδια από τις προσωπικές δουλειές του, με τραγούδια των Beatles αλλά και από τα πρώην συγκροτήματα των μελών που τον συνοδεύουν.

Ήταν πραγματικά μια all star band, με απίθανες ενορχηστρώσεις, με μέλη που επιδείκνυαν φοβερές εκτελεστικές ικανότητες . Ο Ringo, στον κεντρικό ρόλο, άλλες φορές στα drums, άλλες φορές στο πιάνο και στο τραγούδι, με το γνωστό φλεγματικό βρετανικό χιούμορ ήταν φυσικά το κεντρικό πρόσωπο. Και σίγουρα οι 20.000 παρευρισκόμενοι άφησαν το απίστευτο αυτό πάρκο εκείνη τη μέρα με τις καλύτερες εντυπώσεις. Οπως και εμείς.