Η πυρκαγιά του Υμηττού έκαψε (και) τα ραδιόφωνα

Η πυρκαγιά του Υμηττού έκαψε (και) τα ραδιόφωνα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κάποια εξ αυτών σταμάτησαν να εκπέμπουν προσωρινά, κάποια άλλα θα κάνουν ώρες (μπορεί και μέρες) για να επιστρέψουν.

12 Αυγούστου 2019

Η φωτιά που εκδηλώθηκε στον Υμηττό στην περιοχή της Παιανίας, με «σύμμαχο» τον δυνατό αέρα και χωρίς τα εναέρια μέσα της πυροσβεστικής, λόγω του προχωρημένου της ώρας που εκδηλώθηκε, κατάφερε να εξαπλωθεί μέχρι το πάρκο κεραιών του βουνού όπου βρίσκονται οι βασικές εγκαταστάσεις εκπομπής των ραδιοσταθμών της Αθήνας.

Στην πλειοψηφία τους έχουν επανέλθει στα FM είτε πλήρως είτε μερικώς, εκπέμποντας από τον εφεδρικό τους εξοπλισμό. Όλοι όσοι τέθηκαν εκτός λειτουργίας είχαν από μικρές εως εκτεταμένες ζημιές στα κεραιοσυστήματά τους. Ομοίως και τα περιφερειακά κανάλια της Digea, που αντιμετώπισαν πρόβλημα με το σήμα τους. Ο σταθμός όμως που την «πλήρωσε» περισσότερο ήταν ο Love 97.5, του οποίου κάηκαν όλα τα κοντέινερ που στέγαζαν τα μηχανήματά του.

Παραγωγοί και τεχνικοί του ραδιοσταθμού μιλούν για ολική καταστροφή, κάτι που μαρτυρούν και οι φωτογραφίες που ανέβηκαν στην σελίδα του στο facebook.

Η ζημιά είναι αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ. Πομποί, γεννήτριες, καλώδια, συστήματα κλιματισμού, νέα κοντέινερ κ.ά., θα πρέπει να στηθούν από την αρχή προκειμένου ο Love 97.5 να λειτουργήσει όπως πριν. Προς το παρόν εντός του λεκανοπεδίου ακούγεται μόνο από τον πομπό του στην Αίγινα, και διαδικτυακά μέσα από το site του.