Μια μουσική ιστορία των τροβαδούρων της Μεσογείου

Μια μουσική ιστορία των τροβαδούρων της Μεσογείου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι «Δυνάμεις του Αιγαίου» το αγαπημένο συγκρότημα της δεκαετίας του ’80, και πάλι μαζί για μία συναυλία στο θέατρο Βράχων στις 9 Σεπτεμβρίου.

28 Αυγούστου 2019

Έχουν περάσει περισσότερα από  τριάντα χρόνια, όταν τέσσερις μουσικοί (Χρήστος Τσιαμούλης ,Νίκος Γράψας ,Γιάννης Ζευγόλης και Μιχάλης Κλαπάκης) άρχισαν να «πειράζουν» τραγούδια της παράδοσης.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος ήταν εκείνος που τους άκουσε σ’ ένα πανηγύρι και ανέλαβε την πρώτη δισκογραφική τους παραγωγή δημιουργώντας έτσι τις «Δυνάμεις του Αιγαίου», ενώ λίγα χρόνια μετά συνεργάστηκαν με τον  Μάνο Χατζιδάκι στον τρίτο τους δίσκο «Ανατολικό παράθυρο».

Παρότι από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 οι δρόμοι τους έχουν χωρίσει, οι «Δυνάμεις του Αιγαίου» παραμένουν ένα από τα πιο αγαπημένα συγκροτήματα.

Στη συναυλία, εκτός από τα μέλη των Δυνάμεων του Αιγαίου, θα συμμετέχουν ως προσκεκλημένοι καλλιτέχνες και θα τραγουδήσουν μαζί τους ο Νίκος Ξυδάκης, με τον οποίο έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν, τον εκτιμούν καλλιτεχνικά και τον θεωρούν ως πνευματικό φίλο, ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Σοφία Παπάζογλου.

Με τις «Δυνάμεις του Αιγαίου» θα συμπράξουν τέσσερις ξεχωριστοί σολίστ μουσικοί. Ο Δημήτρης Χουντής θα παίξει σαξόφωνο, ο Αλέξανδρος  Καψοκαβάδης θα τραγουδήσει και θα παίξει κιθάρα και λαούτο, ο Μανούσος Κλαπάκης θα παίξει κρουστά και ο Πέτρος Βαρθακούρης ακουστικό μπάσο.

Online αγορά εισιτηρίων: www.ticketplus.gr/