Κριτική κινηματογράφου βάσει πολιτικών φρονημάτων

Κριτική κινηματογράφου βάσει πολιτικών φρονημάτων
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ας πρόσεχε ο Κώστας Γαβράς που μου ήθελε και ταινία το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη.

02 Σεπτεμβρίου 2019

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Το «Adults in the Room» έχει παρουσιαστεί μόνο στο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Βενετίας, το Σάββατο, αλλά ήδη στο IMDb μετράει περίπου 100 χρήστες που βαθμολόγησαν την ταινία, δίνοντάς της εξαιρετικά χαμηλή βαθμολογία.

Λέτε αυτοί που την παρακολούθησαν ήδη, δημοσιογράφοι οι περισσότεροι, να έσπευσαν στο IMDb να βαθμολογήσουν το φιλμ αντί να γράψουν στις εφημερίδες τους; Αν και όπως βλέπετε στο tweet παρακάτω, μπορεί να συμβαίνει και τίποτε άλλο που να έχει τη βάση του στην αγαπημένη μας χώρα...


Βρέθηκαν πολλοί να κατηγορήσουν τον Κώστα Γαβρά και πριν από μήνες. Τότε μπήκε στο στόχαστρο η χρηματοδότηση της ταινίας στο πλαίσιο της νέας νομοθεσίας για την προσέλκυση των ξένων κινηματογραφικών επενδύσεων. Είχαν γρλαψει και πολλά άρθρα, όπως εκείνο το αστείο του Μάνου Βουλαρίνου στην Athens Voice (link για Athens Voice δεν ξαναβάζουμε με τίποτε...).

Ιδού ένα tweet από κάποιον που συμμετέχει και στον Φιλελεύθερο.


Μετά βέβαια τους εξηγείς πως δεν χρηματοδοτήθηκε μόνο η ταινία του Γαβρά (από τον ΣΥΡΙΖΑ!) επειδή είχε θέμα της τον... Βαρουφάκη αλλά και 60-70 επιπλέον παραγωγές μεταξύ των οποίων και το «Λόγω Τιμής» που θα μεταδοθεί στον ΣΚΑΪ. Και τι (σου) απαντούν; Τίποτε. Δεν απαντούν. Η προπαγάνδα να μένει...

Ετοιμαστείτε για νέο γύρο επιθέσεων στον Κώστα Γαβρά μόλις βγει η ταινία στις ελληνικές αίθουσες, αρχές Οκτωβρίου. Λόγω Βαρουφάκη. Είμαστε αστείοι.