Μινιμαλισμός, jazz, και ινδικό raga από πατέρα και γιο

Μινιμαλισμός, jazz, και ινδικό raga από πατέρα και γιο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Terry και ο Gyan Riley, έρχονται στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, στις 4 Δεκεμβρίου.

03 Σεπτεμβρίου 2019

Ο μινιμαλιστής μουσικός Terry Riley σε συνεργασία με την κομψότητα του κλασικά εκπαιδευμένου μουσικοσυνθέτη Gyan Riley, θα εμφανιστούν μαζί για μία μοναδική παράσταση φέρνοντας ένα μείγμα σύγχρονης jazz και ινδικής κλασικής μουσικής.

O θρυλικός συνθέτης και πιανίστας, Terrence Mitchell Riley γεννήθηκε στο Colfax της Καλιφόρνια το 1935. Στις αρχές της δεκαετίας του ‘60, ο πληθωρικός και με «υπερφυσικές διαστάσεις» συνθέτης  όπως τον έχουν χαρακτηρίσει, δημιούργησε  ένα εντελώς ασυνήθιστο μουσικό ύφος που ενέπνευσε όχι μόνο πολλούς συνομηλίκους κλασικούς και ηλεκτρονικούς μουσικούς όπως οι Steve Reich, Philip Glass, John Adams, Brian Eno και John Cale αλλά και θρύλους του rock όπως The Who, The Soft Machine, Tangerine Dream και The Velvet Underground.

Η συνεργασία του με τον καταξιωμένο 41χρονο γιο του, Gyan Riley, που όπως το New Yorker τον έχει χαρακτηρίσει «a one-man American music machine», συγκεντρώνει όλη την πολυπλοκότητα του έργου τους, τα στοιχεία του μινιμαλισμού, της jazz, του ragtime και του ινδικού raga, ο συνδυασμός του οποίου καθορίζει την ποικίλη και πλούσια πρωτοποριακή καριέρα των Rileys.

Σε αυτήν την ξεχωριστή τους εμφάνιση θα παρουσιάσουν μερικά βασικά έργα από το ρεπερτόριό τους, όπως το «Salome Dances for Peace», το οποίο επιλέχθηκε ως το #1 Classical άλμπουμ της χρονιάς από το USA Today και ήταν υποψήφιο για Grammy Award, καθώς και το «Emerald Runner».

Ώρα έναρξης: 21:30