Η μουσική αστράμαξα του κόσμου

Η μουσική αστράμαξα του κόσμου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μουσικοί και χορευτές από την Αρμενία, θα μας διηγηθούν ένα διάσημο λαϊκό παραμύθι, στο Christmas Theater στις 20 Νοεμβρίου.

04 Σεπτεμβρίου 2019

Η Naregatsi Orchestra of Armenia -μια σπουδαία ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής, έρχεται στην Αθήνα και με δεξιοτέχνες μουσικούς στο ούτι και στο ντουντούκ αλλά και με δεξιοτέχνες τραγουδιστές και χορευτές θα μας ταξιδέψει στα υψίπεδα του όρους Αραράτ, με οδηγό τα αρμένικα τραγούδια.

Η Ορχήστρα Naregatsi εμπνέεται και δημιουργεί την σχέση με την αρχαία κληρονομιά της Αρμενίας μέσω της μουσικής. Καλλιτεχνικός διευθυντής της ορχήστρας είναι ο συνθέτης και μουσικός Αρτέμ Κατσατούρ που έχει τιμηθεί με το βραβείο Καλλιτέχνης της Αρμενίας.

Μαζί της εμφανίζονται δεξιοτέχνες μουσικοί, τραγουδιστές και χορευτές, μερικοί από τους οποίους είναι βραβευμένοι σε διάσημους διαγωνισμούς σε όλο τον κόσμο. Ο Βαρντάν Μπανταλιάν και η Λουζίν Μιρζακανιάν, είναι αγαπημένοι τραγουδιστές με σπουδές και ιδιαίτερες συνεργασίες με πολλές ορχήστρες και καλλιτέχνες της πατρίδας τους.

Το χορευτικό συγκρότημα Λουσέχ είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές ομάδες χορού της Αρμενίας που διατηρούν εδώ και χρόνια την παράδοση της χώρας ζωντανή.

H παράσταση είναι βασισμένη σε ένα διάσημο λαϊκό παραμύθι της Αρμενίας που μιλάει για έναν ψαρά που μια νύχτα αντί για ψάρια, ψάρεψε πολλά αστέρια.

Μια εντυπωσιακή παράσταση με 60 συντελεστές.

Ώρα έναρξης: 20:00