Τα ειδησεογραφικά ραδιόφωνα της Αττικής

Τα ειδησεογραφικά ραδιόφωνα της Αττικής
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με ένα ενημερωτικό ραδιόφωνο λιγότερο μπαίνουμε στη νέα σεζόν, μια και το News24/7 88.6 άλλαξε χρήση κι έγινε μουσικό.

05 Σεπτεμβρίου 2019

 

Παραπολιτικά 90.1
Το ραδιόφωνο του Γιάννη Κουρτάκη ξεκινάει με μία γερή προσθήκη στο δυναμικό του: από την ερχόμενη Δευτέρα, 1 με 2, θα ακούγεται στη συχνότητα η ραδιοφωνική «Ελληνοφρένεια». Να δούμε αν θα βάλει νερό στο κρασί της η εκπομπή (που δεν το νομίζω). Τα πρωινά συνεχίζει ο Γιώργος Τράγκας, ξεκινώντας όμως από τις 7 φέτος.

Πρώτο Πρόγραμμα
Ελπίζουμε το ειδησεογραφικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας να μην ακολουθήσει τα χνάρια της τηλεοπτικής ΕΡΤ1 που μεταλλάχθηκε εν μια νυκτί (εκλογών) σε μαγαζί της Νέας Δημοκρατίας. Το ραδιόφωνο της ΕΡΤ ευτυχώς παρουσιάζεται πιο σοβαρό.

Real 97.8
Με ανανεωμένο πρόγραμμα ο ραδιοσταθμός και μάλλον με το καλύτερο των τελευταίων ετών. Εχασε βέβαια την «Ελληνοφρένεια» που του πρόσφερε μεγάλη ισχύ. Γιώργος Χουδαλάκης τα πρωινά, Νίκος Χατζηνικολάου και Αντώνης Δελλατόλας μαζί στο 11 με 12, μαγκαζίνο από τον Γιάννη Παπαδόπουλο, Νίκος Μπογιόπουλος εναντίον Μανώλη Κοττάκη τα απογεύματα, Λαβίθης-δύναμη από τα μεσάνυχτα μέχρι το πρωί με ανοιχτές γραμμές για τους ακροατές. Ο ραδιοσταθμός κρατάει τις πολιτικές ισορροπίες.

Αθήνα 9.84
Παραιτήθηκε η διευθύντρια του σταθμού Νόνη Καραγιάννη και πολλοί θεωρούν πως ήταν η χειρότερη διευθύντρια που πέρασε από εκεί. Επί των ημερών της το δημοτικό ραδιόφωνο της Αθήνας έπιασε πάτο. Και σε ακροαματικότητα, και σε πλουραλισμό, και σε αξιοπιστία. Νέα εποχή για τον δήμο με τον Κώστα Μπακογιάννη, να δούμε τι θα γίνει και με το ραδιόφωνο.

Alpha 98.9
Ενισχυμένος φαίνεται φέτος ο ραδιοσταθμός που μέχρι τώρα αποτελούσε το αποπαίδι του ομίλου. Τάκης Χατζής 8 με 10 τα πρωινά (μαζί με Δήμο Βερύκιο) και Κάτια Μακρή 12 με 1, τα δύο νέα πρόσωπα στη συχνότητα.

ΣΚΑΪ 100.3
Το πρώτο σε ακροαματικότητα ειδησεογραφικό ραδιόφωνο της Αττικής συνεχίζει ακάθεκτο και με κάποιες νέες προσθήκες στο πρόγραμμά του. Πήρε τον Δημήτρη Παπανώτα από τον Alpha 98.9 και τον Δημήτρη Καμπουράκη από τον Real FM. Αν ήμουν Alpha και Real, πολύ θα χαιρόμουν με αυτές τις απώλειες...

Θέμα 104.6
Το ραδιόφωνο της ομότιτλης εφημερίδας δεν δείχνει να καταφέρνει και πολλά στα FM, μια και η παρεμβατικότητά του είναι πολύ μικρή. Δεν συμμετέχει και στις μετρήσεις, για να δούμε τι καταφέρνει.

105.5 Στο Κόκκινο
Ο ραδιοσταθμός της Αριστεράς παλεύει μέσα σε ένα πολύ ασφυκτικό ραδιοφωνικά, περιβάλλον. Επαθε και μεγάλη ζημιά από τη φωτιά στην Υμηττό τον Δεκαπενταύγουστο και εκπέμπει με έναν εφεδρικό πομπό που δεν ακούγεται σε πολλές περιοχές της Αθήνας. Ζητάει άλλωστε την ενίσχυσή μας για να αγοράσει καινούργια μηχανήματα, αλλά ας βοηθήσει λίγο και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το μοναδικό -αυθεντικά- αντιπολιτευτικό ραδιόφωνο των FM.