Παραγωγούς, όχι γκομενάκια που νιαουρίζουν πίσω από τα μικρόφωνα...

Παραγωγούς, όχι γκομενάκια που νιαουρίζουν πίσω από τα μικρόφωνα...
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επιστολή πήραμε από έναν άνθρωπο που αγαπάει το ραδιόφωνο και δεν είναι ευχαριστημένος από τη σημερινή εικόνα του...

10 Σεπτεμβρίου 2019

Είμαι 50 ετών και από τα 16 μου ασχολούμαι με την μουσική ως Dj. Άκουγα τον σταθμό της Αμερικάνικης βάσης την δεκαετία του 80. Μπορώ να πω ότι έμαθα να ακούω ραδιόφωνο και μουσική από τον Αμερικάνο, όπως τον λέγαμε τότε, και από τον κ. Γιάννη Πετρίδη. Πιστεύω ότι τα ραδιόφωνα με την πάροδο του χρόνου έγιναν χειρότερα αντί καλύτερα. Δυστυχώς οι playlist που έγιναν υποχρεωτικές στα περισσότερα ραδιόφωνα έκαναν τα ίδια τα μέσα, πολύ βαρετά. 

Με την πάροδο των χρόνων κατάλαβα ότι όλο αυτό το θέμα με τις λίστες από κάπου ξεκινάει και νομίζω ότι υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. Όταν ο επιχειρηματίας που διαθέτει έναν σταθμό επιλέγει τους μουσικούς παραγωγούς με βάση το πόσο γνωστοί είναι ως μοντέλα, παρουσιάστριες-ες τηλεόρασης και όχι εάν γνωρίζουν από μουσική και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να μιλάνε στο μικρόφωνο και να λένε ό,τι τους κατέβει στο μυαλό τότε, νομίζω, ότι το αποτέλεσμα είναι αυτό που ακούμε σήμερα. Δεν θέλω να σας κουράσω με τα ίδια και τα ίδια που λέμε όσοι έχουμε μάθει το ραδιόφωνο λίγο παλαιότερα.

Δεν ξέρω μέχρι που θα φτάσει όλο αυτό το χάλι με τις λίστες και αν ποτέ θα επανέλθει το ραδιόφωνο όπως το γνωρίζαμε παλιά.
Αναγκαστικά ακούω webradios από Ελλάδα αλλά και από εξωτερικό. Γίνεται φοβερή δουλειά σε αυτά τα ραδιόφωνα λόγω του ότι υπάρχει το «μεράκι» και οι γνώσεις. Οι επιλογές της μουσικής δεν έχουν σχέση με τα ραδιόφωνα των FM.

Σας αναφέρω μερικά να ακούσετε και τις επιλογές τους αλλά και τον ήχο, την προσεγμένη σελίδα τους.
http://www.radioswissjazz.ch/en
https://soulradio.nl/
http://www.offradio.gr/
http://web.mancoderadio.com/

Επειδή είμαι άνθρωπος και όχι ρομπότ περιμένω πότε θα γίνει αυτό που είχε υποσχεθεί ο κ.Σαμαράς για ελεύθερο ίντερνετ παντού (χαχα). Να μπορούμε να ακούμε και στο αυτοκίνητο αλλά και όπου θέλουμε ελεύθερα χωρίς να πληρώνουμε για MB.

Τέλος αυτό που ήθελα να ξαναγίνει στα ραδιόφωνα είναι να μην υπάρχουν playlist και τα studios των ραδιοφωνικών σταθμών να έχουν μέσα εκτός της κονσόλας και του υπολογιστή και πικ απ και cd players. Αφού τα βινύλια έχουν ανοδική πορεία και πάλι στις πωλήσεις. Και να μην υπολογίζουμε με πόσα mp3 παίζει ο κάθε σταθμός. Αλλά τι παραγωγούς διαθέτει στο δυναμικό του. Παραγωγούς όμως. Οχι γκομενάκια που νιαουρίζουν πίσω από τα μικρόφωνα...

Είναι πολλά ακόμα αυτά που θέλω να σας γράψω αλλά δεν θέλω να γίνω κουραστικός και κακός.
Σας ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μου δίνετε να επικοινωνώ με ανθρώπους που θέλουν λίγο καλύτερο το Ελληνικό ραδιόφωνο.