Η Ρίτα Αντωνοπούλου ξανά στη Σφίγγα

Η Ρίτα Αντωνοπούλου ξανά στη Σφίγγα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τα Σάββατα του Νοεμβρίου (9, 16, 23 και 30) και το πρώτο του Δεκεμβρίου με την μουσική παράσταση «2ω και 26λ με το ΧΡΟΝΟ».

12 Σεπτεμβρίου 2019

Η νέα παράσταση είναι βασισμένη στο αιώνιο και θεμελιώδες για την ανθρωπότητα ζήτημα του ΧΡΟΝΟΥ που έχει απασχολήσει τους δημιουργούς από την πρώτη στιγμή που ανέτειλε στον κόσμο η καλλιτεχνική έκφραση.

Αυτή τη φορά η ιδέα της Ρίτας Αντωνοπούλου ζωντανεύει επί σκηνής με τη συμμετοχή τριών μουσικών, συνδυάζοντας τη φυσική θεατρικότητα της ερμηνείας της, με επιλογές τραγουδιών που κινούνται αρμονικά σαν δορυφόροι γύρω από τον πυρήνα του κεντρικού θέματος.

Η ερμηνεύτρια, επιλέγει και συνδυάζει με τρόπο αριστοτεχνικό, αγαπημένα τραγούδια που έχουν άμεση ή έμμεση αναφορά στο χρόνο, με λόγο που ρέει αβίαστα και συνδέει αρμονικά τα συστατικά της παράστασης, την εξαιρετική ερμηνεία, το χιούμορ, τη συγκίνηση, τη χαρά και το παιχνίδι.

Τι είναι τελικά ο χρόνος; Ποιος τον επινόησε και με ποιο δικαίωμα;

«Ο χρόνος είναι διφορούμενος. Είναι τόσο άπειρος όσο και πεπερασμένος. Μετρήσιμος και ανυπολόγιστος, ευέλικτος και αυστηρός».

Απαντήσεις δεν υπάρχουν ή αν υπάρχουν δημιουργούν νέα ερωτήματα.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου, για την οποία η σκηνή και το κοινό αποτελούν τα στοιχεία του φυσικού της χώρου, επιχειρεί να δώσει απαντήσεις και να θέσει ερωτήματα συνομιλώντας με τον κόσμο και τραγουδώντας μαζί του.

Μαζί της οι μουσικοί: Μανόλης Ανδρουλιδάκης: Κλασσική Κιθάρα, ενορχήστρωση, Σταύρος Καβαλιεράτος: Κοντραμπάσο, Μιχάλης Ατσάλης: Ακουστική Κιθάρα

Ώρα έναρξης: 22.30