Στις θέσεις τους οι... ανεξάρτητοι της ΕΡΤ

Στις θέσεις τους οι... ανεξάρτητοι της ΕΡΤ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Κωνσταντίνος Ζούλας διορίστηκε Πρόεδρος και ο Γιώργος Γαμπρίτσος, Διευθύνων Σύμβουλος στην ΕΡΤ.

16 Σεπτεμβρίου 2019

Επικυρώθηκε λοιπόν σήμερα από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο διορισμός τους, ένας διορισμός βέβαια που ήταν γνωστός πριν καν ανακοινωθεί ο... διαγωνισμός. Διορίστηκαν επίσης ο Νίνο Ελματζιόγλου και η Ιωάννα Στεφανάκη ως μέλη του ΔΣ της ΕΡΤ όπως πρώτο έγραψε το e-tetRadio. Υπέρ ψήφισε η ΝΔ, κατά ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση, παρών το Κίνημα Αλλαγής και το ΜέΡΑ 25.

«Η εντολή του πρωθυπουργού είναι το αυτονόητο στοίχημα και το όραμα που έχουμε: να γίνει επιτέλους η ΕΡΤ αυτό που περιμένουν οι πολίτες από εκείνη. Ένας σύγχρονος, ανεξάρτητος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, παρέχοντας αντικειμενική ενημέρωση, και υψηλής στάθμης προγράμματα, επιμορφωτικά και πολιτιστικά», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Ζούλας που μέχρι πρότινος ήταν επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.

Δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθέτησε στην ΕΡΤ το Γραφείο Τύπου του. Πρωτοφανές. Τι απάντηση έδωσε γι αυτό ο κ. Ζούλας; Μία φαιδρή απάντηση: «Η απάντηση βρίσκεται στη δημοσιογραφική μου πορεία των σχεδόν 30 ετών, την οποία δεν θα δεχόμουν να διακυβεύσω αν δεν είχα την ρητή εντολή του πρωθυπουργού, να αποκτήσει επιτέλους η ΕΡΤ τον ρόλο που της επιτάσσει το Σύνταγμα».