Το loaded.gr σας στέλνει στην πρώτη συναυλία του Christmas Theater και στη Lisa Gerrard - Οι νικητές

Το loaded.gr σας στέλνει στην πρώτη συναυλία του Christmas Theater και στη Lisa Gerrard - Οι νικητές
Ακολουθήστε μας στο Google news

Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου η τραγουδίστρια των Dead Can Dance αλλά και του soundtrack της ταινίας «Μονομάχος», συναντά μια από τις κορυφαίες χορωδίες γυναικών στον κόσμο, τη «The Mystery Of the Bulgarian Voices».

21 Οκτωβρίου 2019

Η συγκεκριμένη παράσταση έχει μαγέψει όσους αγαπούν τη μουσική του κόσμου.Η Lisa Gerrard είναι ένα εξαιρετικό φωνητικό ταλέντο. Κατά τη διάρκεια της μουσικής της καριέρας, επηρεασμένη από τον ήχο διαφόρων λαϊκών παραδόσεων, κατάφερε να αναπτύξει έναν ιδιαίτερο ήχο της φωνής και του τραγουδιού της. Μία από τις κύριες εμπνεύσεις της ήταν οι βουλγαρικές φωνές. Κατάφερε και βρήκε την δική της ερμηνεία του ήχου και έγραψε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα τραγούδια που βασίζονται σε αυτή.

Το πρόγραμμα αποτελείται από τρία μέρη:

Τα παραδοσιακά τραγούδια της Βουλγαρίας από τη χορωδία «Το μυστήριο των βουλγαρικών φωνών», τα τραγούδια της Λίζα Γκέραρντ και  ειδικά γραμμένα για την παράσταση τραγούδια στα οποία η χορωδία «Το μυστήριο των βουλγαρικών φωνών» και η Λίζα Γκέραρντ αλληλοεπιδρούν στη σκηνή και τραγουδούν μαζί.

Ζήστε μια βραδιά αφιερωμένη την μαγεία της φωνής. Όπως έλεγε και ο Γερμανός συνθέτης Ρίχαρντ Βάγκνερ: «Το πιο παλιό, το πιο αληθινό, το πιο ωραίο μουσικό όργανο, η μόνη αρχή στην οποία η μουσική μας οφείλει την ύπαρξή της είναι η ανθρώπινη φωνή».

Οι νικητές που θα βρεθούν στη συναυλία της Lisa Gerrard είναι:

Θανάσης Κρεμασμένος

Νίκος Αναστασάκης

Ζωή Κατσαμάνη

Θανάσης Κάραλης

Αρετή Σταυροπούλου

Οι προσκλήσεις με τα ονόματα θα βρίσκονται στο Christmas Theater.

Περισσότερα για τη συναυλία της Lisa Gerrard ΕΔΩ: