Οι ισχυρισμοί της ΕΡΤ δεν είναι καθόλου πειστικοί

Οι ισχυρισμοί της ΕΡΤ δεν είναι καθόλου πειστικοί
Ακολουθήστε μας στο Google news

Oι «Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας» απαντούν στην ΕΡΤ για το κόψιμο του ντοκιμαντέρ «Ικαριώτες πρόσφυγες στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».

03 Νοεμβρίου 2019

Οπως είδατε ΕΔΩ, το e-tetRadio απευθύνθηκε στην ΕΡΤ προκειμένου να μάθει τι ακριβώς γίνεται. Επίσημη απάντηση δεν υπάρχει. Το ρεπορτάζ, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από κύκλους της διοίκησης, είναι ότι το ντοκιμαντέρ κόπηκε επειδή ήταν πολύ κακό ως τηλεοπτικό προϊόν. «Ένα πάνελ στημένο με δύο μικρόφωνα χειρός, δεν μπορούσε να σταθεί ως ιστορικό ντοκιμαντέρ, ούτε υποτυπωδώς», λένε. Και αρνούνται κατηγορηματικά ότι υπάρχουν πολιτικοί λόγοι από πίσω.

«Οι ισχυρισμοί της ΕΡΤ δεν είναι καθόλου πειστικοί» λένε οι «Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας».

Και συνεχίζουν: Πρωτίστως γιατί το τηλεοπτικό αυτό προϊόν προφανώς είχε περάσει από τεχνικό έλεγχο και είχε γίνει από ερτικό συνεργείο, ούτε καν ενοικιαζόμενο. Άλλωστε είχε προβληθεί το πρώτο μέρος του!!! Τι έγινε ξαφνικά; Το πρώτο μέρος του ίδιου προϊόντος και του ίδιου παραγωγού… μοσχοβολούσε, ενώ το δεύτερο μέχρι να προβληθεί πρόλαβε να… βρωμοκοπήσει;
Είναι προφανής η στόχευση της διοίκησης της ΕΡΤ και όσων παρεμβαίνουν στο έργο της και επέβαλαν αυτό το απαράδεκτο και πέρα για πέρα αντιδεοντολογικό «ψαλίδισμα»: Να μην ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για τα ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα τότε στη Μέση Ανατολή, ώστε να μην δημιουργηθούν αντανακλαστικά αλληλέγγυας δράσης μέσα στην ελληνική κοινωνία, ώστε να μην υπάρξει ιστορικά τεκμηριωμένος αντίλογος στο εθνικιστικό και ρατσιστικό παραλήρημα, που δηλητηριάζει τα τελευταία χρόνια την δημόσια ζωή και εκκολάπτει το αβγό του φασιστικού τέρατος.