Τα μουσικά ντοκιμαντέρ του φεστιβάλ της «Εφ.Συν.»

Τα μουσικά ντοκιμαντέρ του φεστιβάλ της «Εφ.Συν.»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» διοργανώνει το «1ο EFSYNEMA» και μία ημέρα του είναι αφιερωμένη στη μουσική.

08 Νοεμβρίου 2019

Την Παρασκευή 15/11 στον κινηματογράφο Μικρόκοσμος Θα προβληθούν δύο ταινίες: το ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους «Screamin' Jay Hawkins: I Put a Spell on Me» Νίκου Τριανταφυλλίδη (2001) και η ταινία τεκμηρίωσης μικρού μήκους «Μέσα μου βλέπω μονάχα θάλασσα» για τον Βαγγέλη Γερμανό των Γιώργου Κυβερνήτη, Νεφέλης Οικονόμου-Πάντζου, Μαρίας Σιδηροπούλου και Αλέξη Χατζηγιάννη.

Επίσης θα παίξουν live ο Βαγγέλης Γερμανός και η Sma.Rag.Da.

Το «Screamin' Jay Hawkins: I Put a Spell on Me» μας μεταφέρει στη ζωή και τη μουσική καριέρα του εκκεντρικού μαύρου μπλουζίστα Screamin' Jay Hawkins, δημιουργού του τραγουδιού «I put a spell on you», μέσα από αφηγήσεις του ίδιου, αλλά και γνωστών καλλιτεχνών. «Μουσικός των μπλουζ και του ροκ ή μήπως μάγος βουντού;», διαβάζουμε στην «Εφ.Συν.».« Ο πρωτοπόρος Screamin' Jay Hawkins εκμυστηρεύεται την ιστορία της ζωής του και ρίχνει τα ξόρκια του, με τις γνωστές «στριγκλιές» του, σε ένα ντοκιμαντέρ που ξεκλειδώνει τις πιο προσωπικές του στιγμές. Οι Τζιμ Τζάρμους, Ερικ Μπάρτον, Μπο Ντίντλεϊ και Ντιαμάντα Γκαλάς αποκαλύπτουν, μεταξύ άλλων, την πορεία ενός καλλιτέχνη σε τεντωμένο σχοινί».

Τέσσερις νέοι σκηνοθέτες, με ιδιαίτερη ματιά αλλά και ευαισθησία, ακολουθούν με βήματα «α καπέλα» τον τραγουδοποιό και τραγουδιστή Βαγγέλη Γερμανό, στο «Μέσα μου βλέπω μονάχα θάλασσα». Αγνωστες ή λιγότερο γνωστές πτυχές της ζωής αλλά και της καριέρας του παρουσιάζονται 40 σχεδόν χρόνια μετά τα «Μπαράκια», μέσα από ένα πορτρέτο «πρίμα βίστα». Μετά το πέρας της ταινίας, ο ίδιος θα συνομιλήσει με το κοινό μαζί με τους σκηνοθέτες και αμέσως μετά θα θυμίσει με την κιθάρα του αγαπημένα τραγούδια.


Παρασκευή 15/11

● 20.00: «Screamin' Jay Hawkins: «I Put a Spell on Me» (Νίκος Τριανταφυλλίδης, 2001, 102')

● 22.00: «Μέσα μου βλέπω μονάχα θάλασσα» (Γιώργος Κυβερνήτης, Νεφέλη Οικονόμου-Πάντζου, Μαρία Σιδηροπούλου και Αλέξης Χατζηγιάννης, 2019, 24' - μικρού μήκους ντοκιμαντέρ για τον Βαγγέλη Γερμανό).

● Συζήτηση με τους δημιουργούς της ταινίας μικρού μήκους και τη Μαρίνα Δανέζη.


*** Αναλυτικά το πρόγραμμα του EFSYNEMA στην efsyn.gr.
*** Η προπώληση των εισιτηρίων (5 ευρώ ημερήσιο και 20 ευρώ εβδομαδιαίο - για όλες τις ταινίες και τα μουσικοθεατρικά δρώμενα) έχει ξεκινήσει στα ταμεία του κινηματογράφου Μικρόκοσμος (λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 106, Κουκάκι, πλησίον μετρό Συγγρού/Φιξ. Τηλ.: 210-9230081).