Το συγκρότημα Ένα κι Ένα στον Αστερίσκο

Το συγκρότημα Ένα κι Ένα στον Αστερίσκο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι «Ένα κι ένα», με την Μαρία Κώτη, τον Βασίλη Ξυλούρη, τον Δημήτρη Κουκουλιτάκη, τον Βαγγέλη Συλιγάρδο και τον Νίκο Βλατά, ανηφορίζουν από την Κρήτη και «ρίχνουν άγκυρα» το μεσημέρι της Κυριακής 17 Νοεμβρίου.

12 Νοεμβρίου 2019

Μια «συγκατοίκηση», της «Μυσιρλού» με τις «Συνταγές μαγειρικής» των Χαϊνιδων, ενώ ανταμώνουν το «Βαπόρι απ την Περσία» με το «Βάλε με στην αγκαλιά σου», η «Κανελόριζα» με το «Μερακλίδικο πουλί», το «Μήλο μου και μανταρίνι» με το «Πως θα περάσει η βραδιά»,  τραγούδια από διαφορετικές χρονικές αφετηρίες, που με τους «Ένα κι Ένα», συνθέτουν μια ιδανική ενότητα.

Αν η υψηλή αισθητική, το ερμηνευτικό και μουσικό κύρος, η αίσθηση του μέτρου και η αυστηρή επιλογή μουσικής και λόγου, είναι τα κεντρικά στοιχεία της τέχνης του τραγουδιού, οι  «Ένα κι Ένα» είναι η ομάδα των μουσικών- ερμηνευτών που έρχεται με τις σπάνιες αυτές αρετές να ενυπάρχουν στο μουσικό τους σύμπαν, όπως και στην δισκογραφική τους δουλεία που κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2016.

Γνωρίζουν καλά τις «γειτονιές» - Δημοτικό, ρεμπέτικο, έντεχνο- του μουσικού μας πολιτισμού και κάθε περιοχή που «επισκέπτονται»,  γίνεται κόσμος δικός τους. Οι ίδιοι μάλιστα  φιλόξενοι στη συγκίνηση, της δίνουν θέση σοβαρή, την αφήνουν να διαπεράσει παιξίματα, χορδές, κουρδίσματα και ερμηνείες.

Έναρξη 14:30