Πιανιστικός μαραθώνιος

Πιανιστικός μαραθώνιος
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Ελίζαμπετ Λεόνσκαγια συνεχίζει για δεύτερη χρονιά στο Μέγαρο τον επιτυχημένο πιανιστικό της μαραθώνιο με τις Σονάτες του Σούμπερτ στις 14 Δεκεμβρίου, 17 Φεβρουαρίου και 11 Μαρτίου.

13 Νοεμβρίου 2019

Πέρυσι τα εισιτήρια για όλα τα ρεσιτάλ της Elisabeth Leonskaja [Ελίζαμπετ Λεόνσκαγια], στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αποκλειστικά με σονάτες για πιάνο του Φραντς Σούμπερτ, έγιναν ανάρπαστα!

Φέτος, η σπουδαία πιανίστρια ξαναρχίζει τη μαραθώνια διαδρομή της, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 20:30. Αφετηρία της, για μια ακόμη χρονιά, είναι η Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος με το ιδανικό ακουστικό της περιβάλλον, το οποίο αναδεικνύει μοναδικά τον ιδιαίτερο ήχο του κάθε σολίστ, προσφέροντας στον ακροατή μια ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία.

Στο πρώτο της πρόγραμμα για την τρέχουσα περίοδο, «η μεγάλη κυρία του πιάνου» ερμηνεύει την πρώιμη σονάτα σε λα ύφεση μείζονα του Σούμπερτ (1817), όταν ο συνθέτης ήταν μόλις 20 ετών, συνεχίζει με την ημιτελή σε ντο μείζονα του Απριλίου του 1825 και κρατά για τον επίλογο της βραδιάς την αριστουργηματική Σονάτα σε ντο ελάσσονα, έργο των τελευταίων μηνών της ζωής του λαμπρού βιεννέζου μουσουργού.

Τα δύο επόμενα ρεσιτάλ της Ελίζαμπετ Λεόνσκαγια, στο πλαίσιο του κύκλου Σούμπερτ, έχουν προγραμματιστεί για τις 17.02.2020 και τις 11.03.2020. Στο δεύτερο θα ακουστούν οι Σονάτες για πιάνο σε μι μείζονα, σε λα ελάσσονα και σε λα μείζονα, ενώ στο τρίτο οι Σονάτες σε ντο μείζονα, σε φα ελάσσονα και σε σι ύφεση μείζονα. 

Ώρα έναρξης: 20:30

Εισιτήρια ΕΔΩ: