Καπνός έγιναν 750 χιλιάδες ευρώ

Καπνός έγιναν 750 χιλιάδες ευρώ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το «κανόνι» που έσκασε στη συναυλιακή αγορά είναι μεγάλο...

19 Νοεμβρίου 2019

Σας τα είπαμε από χθες ΕΔΩ, ευτυχώς που το πήρε πάνω της η Viva και έσωσε την παρτίδα κυριολεκτικά στο παρά πέντε.

Ολα ξεκίνησαν πριν από ένα 10ημερο περίπου όταν ο διοργανωτής της συναυλίας του Bryan Adams, από τα όμορφα Βαλκάνια, «εξαφανίστηκε». Μαζί με τα χρήματα της προπώλησης εννοείται. Αυτό σήμαινε πως η συναυλία, ξαφνικά, βρέθηκε σε κενό αέρος. Γιατί δεν ήταν μόνο ότι θα είχαμε ματαίωση, αυτό ήταν το λιγότερο, αλλά το ακόμα χειρότερο ήταν που δεν θα επιστρέφονταν τα χρήματα

Για τον Bryan Adams μόνο ήταν περισσότερα από 400 χιλιάδες ευρώ. Υπήρχε όμως και ο Jose Carreras που παίζει πάλι στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη Κυριακή. Αλλο... άνοιγμα εδώ. Και τρέχουν και οι δύο συναυλίες του Maluma τον Μάρτιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με την προπώληση να έχει ανοίξει εδώ κι έναν μήνα.

Και δεν είναι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και έξω. Επεσε και ο Enrique Iglesias θύμα με αποτέλεσμα να αναβληθούν οι συναυλίες του σε Ζάγκρεμπ (1/12), Μινσκ (3/12) και Ρίγα (5/12). Όπως αναφέρουν ιστοσελίδες του εξωτερικού, η CAA (εκπρόσωπος του καλλιτέχνη) κατηγορεί τον promoter ότι δεν κάλυψε τις υποχρεώσεις του όπως αυτές απέρρεαν από το συμβόλαιο. Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι θα ζητήσει ευθύνες. Παράλληλα, η πλατφόρμα πώλησης εισιτηρίων Bilesu Serviss έχει έρθει σε επαφή με την αστυνομία για να διαπιστώσει αν υπάρχει θέμα απάτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ελληνικό άνοιγμα (sic) έφτανε στις 750 χιλιάδες ευρώ, ήδη. Το σκέφτεστε να έβγαινε ανακοίνωση που να έλεγε ότι δεν θα γίνονταν όλες αυτές οι συναυλίες αλλά τα χρήματα δεν θα επιστρέφονταν στον κόσμο; Θα ήταν τεράστιο πλήγμα για τη συναυλιακή αγορά.

Οπότε το πήρε πάνω της η Viva. Και αποφάσισε να στηρίξει τις συναυλίες η ίδια (τις ανέλαβε ως παραγωγή το Gazarte - τεράστιος άθλος, κατάφερε μέσα σε μία εβδομάδα να κάνει με επιτυχία τη συναυλία, ούτε συμβόλαιο με το ΟΑΚΑ δεν υπήρχε καλά-καλά) καλύπτοντας τη χασούρα. Ευτυχώς. Ειδάλλως η αγορά της προπώλησης θα τιναζόταν στον αέρα. Ποιος θα πήγαινε πλέον -και δικαίως- να αγοράσει εισιτήριο από πριν; Θα ζούσε με το ρίσκο μήπως δεν γίνει η συναυλία και χάσει και τα χρήματά του από πάνω...