Γραφές του τότε και του τώρα

Γραφές του τότε και του τώρα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το METALLON ένα από τα πλέον δραστήρια σχήματα μουσικών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, θα δώσει μία συναυλία στις 2 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής.

20 Νοεμβρίου 2019

Με τον χορό στο επίκεντρο, οι υποβλητικοί METALLON παρουσιάζουν μία συναυλία που ξεδιπλώνει τις ερμηνευτικές και δεξιοτεχνικές αρετές πνευστών και κρουστών. Ξεκινώντας με τη Σουίτα από τον Αρχοντοχωριάτη του οραματιστή Ζαν- Μπατίστ Λυλλύ, ο οποίος είναι μεταξύ των συνθετών που εισαγάγουν τα πνευστά ως πρωταγωνιστές στην Ορχήστρα. Μέσα από πρωτοποριακούς συνδυασμούς οργάνων και ανατρεπτικές ενορχηστρώσεις, η μουσική του παραμένει σημείο αναφοράς.

Οι METALLON βέβαια, δεν θα μπορούσαν να μείνουν προσκολλημένοι στο παρελθόν, γι’ αυτό και μπαίνουν στο ιδιότυπο σύμπαν του Νίκου Σκαλκώτα, εκτελώντας 12 (από τους 36) Ελληνικούς Χορούς - έργο, που ενσωματώνει στοιχεία της ελληνικής δημοτικής μουσικής, με έναν τελείως προσωπικό όσο και πρωτοποριακό τρόπο. Στο πόντιουμ, αλλά και την πρόκληση των ενορχηστρώσεων, ο ραγδαία ανερχόμενος στη διεθνή μουσική σκηνή, Βικέντιος Γιονανίδης.

Ώρα έναρξης: 20:30