Κάποτε ήταν στατιστικός αναλυτής. Σήμερα είναι τραγουδοποιός

Κάποτε ήταν στατιστικός αναλυτής. Σήμερα είναι τραγουδοποιός
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Στέλιος Τσουκιάς με αφορμή τις εμφανίσεις του στο Σταυρό του Νότου στις 5 και 12 Δεκεμβρίου, (αυτο)συστήνεται στους αναγνώστες του loaded.gr.

28 Νοεμβρίου 2019

«Τραγουδοποιός στο σήμερα, στατιστικός αναλυτής στο παρελθόν. Μεγάλωσα στα Εξάρχεια, σπούδασα στη Σάμο και μετακόμισα στο Λονδίνο όπου και έζησα για περίπου πέντε χρόνια. Μετά από αρκετή εσωτερική πάλη, αρκετά ταξίδια ανά τον κόσμο και συνεχή ενασχόληση με την μουσική, πήρα την απόφαση να φύγω από την Αγγλία και να επιστρέψω στον τόπο που ο ήλιος μας προσφέρεται απλόχερα.

Τώρα είμαι κάτοικος Αθήνας και πάλι, με άλλο μυαλό και ενέργεια. Αναθεώρησα τα πάντα: ιδεολογίες, στόχους και στράφηκα προς εμένα, να με μάθω. Μέσα από αυτή τη διαδρομή κατάλαβα ότι η μουσική είναι πάνω από εμένα, πάνω από εμάς. Δεν είναι αυτοσκοπός μου αλλά το μέσο να γνωρίσω τον εαυτό μου, να καταλάβω περισσότερο τον λόγο ύπαρξης μου.

Ξεκίνησα να γράφω τις σκέψεις μου σε ένα χαρτί και ένιωσα λύτρωση. Κάπου διάβασα "πως συνέπεια είναι οι σκέψεις μας να ακολουθούν τα λόγια μας και τα λόγια τις πράξεις μας". Υπάρχει μεγάλη αλήθεια σε αυτό και με αυτό πορεύομαι. Σχετικά με το είδος που παίζω και γράφω δεν έχω απάντηση. Έχω επιρροές από παράδοση, από ροκ, από ethnic. Θέλω να παρουσιάσω κάτι φρέσκο, κάτι διαφορετικό, τουλάχιστον όπως υποκειμενικά ορίζω το διαφορετικό. Πρέπει να υπάρχει πατροκτονία στη μουσική, να ανατρέπουμε συμβάσεις και συνήθειες, αλλιώς δεν δημιουργείται κάτι πρωτότυπο. Με σεβασμό πάντα στην ιστορία. 

Ο πρώτος προσωπικός μου δίσκος είναι έτοιμος και ήδη σκέφτομαι τον δεύτερο(!). Για την ώρα, ραντεβού στον Σταυρό του Νότου στις 5 & 12 Δεκεμβρίου όπου και παρουσιάζω για πρώτη φορά όλη την δουλειά των τελευταίων μηνών. Έχω πραγματικά μεγάλη προσμονή να μοιραστώ τα τραγούδια μου με τον κόσμο. Καλή μας αντάμωση στις μουσικές».

Περισσότερα για το live του Στέλιου Τσουκιά ΕΔΩ: