Κόντρα Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Δημήτρη Μάρη

Κόντρα Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Δημήτρη Μάρη
Ακολουθήστε μας στο Google news

Νέος «πόλεμος» στο μιντιακό τοπίο, αυτή τη φορά ανάμεσα σε δύο από τους μεγαλύτερους ψηφιακούς ομίλους της χώρας.

29 Νοεμβρίου 2019

Για απόπειρα εκβιασμού και fake news κατηγορεί την «DPG Digital Media» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου η «24 Media» του Δημήτρη Μάρη. Η δεύτερη, σε ανακοίνωσή της που ανέβηκε στο News247.gr αναφέρει πως «ο κ. Γιαννακόπουλος απαίτησε την απόλυση δημοσιογράφου της 24MEDIA, επειδή τον ενοχλούσαν οι απόψεις του», και πως «προειδοποίησε ότι αν δεν υπακούσουμε, θα τιμωρηθούμε». Επιπλέον χαρακτηρίζει «λιβελογράφημα» στο οποίο «το μόνο που αληθεύει είναι η ημερομηνία δημοσίευσης» κείμενο που αναρτήθηκε χθες σε ένα από τα site της «DPG» και αναφέρεται σε επιχειρηματικές κινήσεις του Δημήτρη Μάρη.

Ο λόγος για μια ανάρτηση που έκανε το NewsBomb.gr με τίτλο «Δημήτρης Μάρης: Ο «στοιχηματζής», το παράνομο ραδιόφωνο, τα δάνεια και οι offshore στο Γιβραλτάρ», η οποία όμως «κατέβηκε» μετά από λίγη ώρα. Εκεί, το ενημερωτικό portal έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για δάνειο 1,1 εκατομμυρίων ευρώ από ««συνδεδεμένη» εταιρεία» στην μητρική του ομίλου του Δημήτρη Μάρη, με πηγή ρεπορτάζ του MonoNews.gr, πλουτισμό από off shore εταιρείες και λειτουργία «παράνομου ραδιοφωνικού σταθμού», παραθέτωντας παλιότερες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη εναντίον του.

Ιδοί ορισμένα αποσπάσματα από το κείμενο του NewsBomb.gr:

Στενεύει ο κλοιός για τον «στοιχηματζή» που το παίζει εκδότης και την βγάζει «καθαρή» με όλες τις κυβερνήσεις. Τα νέα δάνεια με τις offshore από το Γιβραλτάρ και το παράνομο ραδιόφωνο είναι πλέον σε διαδικασία «κόσκινου» από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Αλήθεια, με την περίπτωση του κύριου Δημήτρη Μάρη που τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται από ιδιοκτήτης στοιχηματικών εταιρειών να αυτοπροβάλλεται ως παράγοντας των Μέσων Ενημέρωσης θα ασχοληθεί κάποιος; Ναι μιλάμε για τον κύριο Δημήτρη Μάρη της 24media που ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον είχε καταγγείλει δημοσίως ως διαπλεκόμενο. Για τον κύριο Μάρη που ήθελε να κάνει μεγάλο όμιλο μέσων ενημέρωσης και αγόραζε ραδιόφωνα και εφημερίδες και μετά τα έκλεινε. Ναι για αυτόν τον κύριο που λειτουργούσε παράνομα ραδιοφωνικό σταθμό χωρίς να έχει δημοσιογραφική άδεια.

Όμως στη ζωή όλα κάνουν κύκλους. Οι πλάτες των εργολάβων και των εφοπλιστών κάποια στιγμή τελειώνουν και έρχεται η ώρα να πληρωθεί το… μάρμαρο.

Η απάντηση της 24Media με τίτλο «Η 24MEDIA δεν εκφοβίζεται από κανέναν»:

Όταν τίθεται εκβιαστικά ένα δίλημμα, από όπου και αν προέρχεται, οι επιλογές είναι συγκεκριμένες.
Ή θα απαντήσεις σεβόμενος τις αρχές σου με τις οποίες πορεύεσαι επί χρόνια ή θα υποκύψεις και θα ζεις στη ντροπή.
Η 24MEDIA, πορεύεται με τις δικές της αξίες, χωρίς εκπτώσεις, με πάθος αλλά χωρίς κανέναν φόβο και βρίσκεται ανελλιπώς στο Final - 4 της ενημέρωσης.
Είναι λοιπόν απορίας άξιο, πώς ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος θεώρησε ότι θα μπορούσε να εκβιάσει έναν υγιή οργανισμό που έχει μάθει να λειτουργεί στο φως και όχι στο σκοτάδι, στα ίσια και όχι με ιστορίες που εξαφανίζονται, ντόμπρα και όχι με μισόλογα, με σταθερές θέσεις και όχι με κωλοτούμπες.
Ο κ. Γιαννακόπουλος απαίτησε την απόλυση δημοσιογράφου της 24MEDIA, επειδή τον ενοχλούσαν οι απόψεις του. Προειδοποίησε ότι αν δεν υπακούσουμε, θα τιμωρηθούμε.
Δεν υπακούσαμε.
Εμφάνισε λοιπόν ένα λιβελογράφημα, στο οποίο το μόνο που αληθεύει είναι η ημερομηνία δημοσίευσης και πιθανότατα θεώρησε ότι έπληξε την 24MEDIA.
Κάνει μεγάλο λάθος.
Η 24MEDIA, υποστηρίζει την ελευθερία του λόγου, έχει δημοσιογράφους που λειτουργούν και γράφουν ελεύθερα και δεν εκβιάζεται από κανέναν.
Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να απειλούν, να φιμώνουν και να οδηγούν στην ανεργία, όποιον δεν τους αρέσει, θα εκπλαγούν.
Ακόμα και αν έχουν την ανοχή των αρχών και της Πολιτείας, να είναι σίγουροι ότι η δικιά μας ανοχή απέναντι σε όσους δεν σέβονται την Ελευθεροτυπία και τη Δημοκρατία, είναι μηδενική.

Η κόντρα των δύο ανδρών, ωστόσο, δεν περιορίστηκε στα παραπάνω γεγονότα. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, στην οποία ως γνωστόν μεγαλομέτοχος είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σήμερα το πρωί εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία στρέφεται εναντίον του Sport24.gr κατηγορώντας το για «στρατευμένη δημοσιογραφία» και «μάταια πυροδότηση έντασης». Οι «πράσινοι» μάλιστα, δήλωσαν ότι θα κινηθούν δικαστικά εναντίον του αθλητικού portal.

Αφορμή στάθηκε ένα κείμενο που ανέβηκε χθες βράδυ στο Sport24.gr ως επίσημη θέση του, το οποίο με τη σειρά του κατηγορεί τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για «στημένη παράσταση και παιχνίδια συμφερόντων», για τις κινήσεις του στο θέμα του Ρικ Πιτίνο και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Μπάσκετ και του Παναθηναϊκού από τον δεύτερο.

Το δημοσίευμα του Sport24.gr:

Στημένη παράσταση και παιχνίδια συμφερόντων

Το θέατρο του παραλόγου που παίζεται με πρωταγωνιστές τον Παναθηναϊκό, την Εθνική Ελλάδας και τον Ρικ Πιτίνο, έχει ονοματεπώνυμο: Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος συμπεριφέρεται ως ιδιοκτήτης όλου του ελληνικού μπάσκετ. Αυτή είναι η θέση του Sport24.gr.

Η επιστολή των τριών παικτών του Ολυμπιακού έφερε στο προσκήνιο το μεγάλο πρόβλημα του ελληνικού μπάσκετ εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ο Παναθηναϊκός λύνει και δένει σε όλα τα επίπεδα κι αυτό έχει συνέπειες - έμμεσες ή άμεσες - σε ολόκληρο το οικοδόμημα του αθλήματος.

Αποκορύφωμα όσων λέγονται και ακούγονται επί σειρά ετών, είναι η αναστάτωση που προκλήθηκε από την ημέρα που ανακοινώθηκε η επιστροφή του Ρικ Πιτίνο στον Παναθηναϊκό. Ηταν κάτι που οι περισσότεροι υποψιάζονταν από τη στιγμή που ο Αργύρης Πεδουλάκης βρισκόταν υπό αμφισβήτηση στους πράσινους και μάλιστα προκάλεσε απορίες όταν τελικά ο Αμερικανός θρύλος του μπάσκετ έγινε υποψήφιος για την Εθνική Ελλάδας.

Εν τέλει ο Πιτίνο ανέλαβε την Εθνική και όσοι είχαν υποψίες για επικείμενη αναστάτωση όταν θα κληθεί να επιστρέψει και στον Παναθηναϊκό, δικαιώθηκαν μέσα σε λίγες μέρες.

Αλλωστε πρώτοι εδώ στο Sport24.gr είχαμε γράψει ότι ο Πιτίνο είναι ο πρώτος στόχος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου με τον Αργύρη Πεδουλάκη. Ήταν θέμα χρόνου να μπει σε δύο βάρκες ο Αμερικανός κόουτς, δίνοντας πάτημα σε όσους πίστευαν ότι κουμάντο στο ελληνικό μπάσκετ κάνει ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού.

Και όταν δε προέκυψαν ερωτηματικά ως προς την παράλληλη συνεργασία του Πιτίνο σε Εθνική και Παναθηναϊκό - ακόμα και η ίδια η ΕΟΚ διέρρευσε προβληματισμό και αλλαγή δεδομένων - έσπευσαν τα πράσινα ΜΜΕ να ξεκαθαρίσουν πως δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα. Ο Ρικ θα μείνει κανονικά και στις δύο θέσεις. Δεν άφησαν με άλλα λόγια την Ομοσπονδία να το ξεκαθαρίσει, αλλά ενημέρωσαν το κοινό, πριν ίσως να το μάθει και η ίδια η Ομοσπονδία. Ίσως και ο ίδιος ο Βασιλακόπουλος, που μόλις έμαθε την είδηση για την επιστροφή του 67χρονου τεχνικού στον Παναθηναϊκό, αισθάνθηκε άβολα και οι συνεργάτες του τον είδαν ενοχλημένο.

Το κακό είναι ότι ενδιάμεσα ο Πιτίνο είχε κάνει ραντεβού με παίκτες όλων των ομάδων, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα δουλέψει σε σύλλογο. "Θα είμαι ο Greek Pitino", είπε και στους παίκτες του Ολυμπιακού, όταν το ρώτησαν αν αληθεύουν οι φήμες περί Παναθηναϊκού. "Δεν θέλω να είμαι αλλού, μόνο στην Εθνική", τους είπε, διαβεβαίωση που είχαν πάρει κι άλλοι διεθνείς, αλλά και ο Βασιλακόπουλος, στις μεταξύ τους ιδιωτικές συζητήσεις.

Ουσιαστικά οι Γιώργος Πρίντεζης και Κώστας Παπανικολάου θεωρούν εαυτούς εξαπατημένους από τον Αμερικανό κόουτς, καθώς μετά από ανεξήγητους λόγους άλλαξε την απόφασή του και κατέληξε να δίνει τα χέρια με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Η ανακόλουθη στάση του Πιτίνο ενόχλησε τους Έλληνες διεθνείς, καθώς δεν μπόρεσαν να καταλάβουν γιατί ο τεχνικός πλέον του Παναθηναϊκού δεν τήρησε τον λόγο του.

Αυτή η σχέση -Γιαννακόπουλος και Πιτίνο- έχει και έναν κοινό σύνδεσμο. Τον ατζέντη και εκπρόσωπο του Πιτίνο, που είναι προσωπικός φίλος της οικογένειας Γιαννακόπουλου εδώ και πολλά χρόνια. Στην πραγματικότητα, ο άνθρωπος αυτός έφερε τον Πιτίνο στην Εθνική και στον Παναθηναϊκό. Και οι πράσινοι επέβαλλαν με το έτσι θέλω τον Αμερικανό και στην Εθνική ομάδα, δίχως να αφήνουν περιθώρια ελιγμού και επιλογής στην Ομοσπονδία.

Μάλιστα όλα αυτά έγιναν με ερασιτεχνικούς χειρισμούς, καθώς όλοι αναρωτήθηκαν ποιος θα πληρώσει έναν τόσο ακριβό προπονητή για να καθίσει στον πάγκο της Εθνικής, ουσιαστικά για ένα μήνα. Και ήταν τόσο προβλέψιμα τελικά όλα όσα έγιναν, που είναι να απορεί κανείς με τον σεναριογράφο αυτής της τραγελαφικής ιστορίας, που τελικά θίγει το ελληνικό μπάσκετ, τον ελληνικό αθλητισμό και την Εθνική ομάδα.

Και σε όλα αυτή την κόντρα βρίσκονται στη μέση οι επαγγελματίες παίκτες, που δεν θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτό το θέατρο του παραλόγου.

Η θέση του Sport24.gr

Και η απάντηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

Φίλαθλοι του Παναθηναϊκού,

Ενόψει της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό, σας έχουμε ήδη προειδοποιήσει πως θα υπάρξουν μάταιες προσπάθειες πυροδότησης έντασης και προκλήσεις κατά της Ομάδας μας, με μόνο σκοπό την τιμωρία μας.

Ο ιστότοπος sport24 χθες με την επίσημη θέση του εναντίον του Παναθηναϊκού μας φανέρωσε τις αληθινές του προθέσεις. Το λόγο θα έχουν τα ποινικά και αστικά Δικαστήρια, η Aθλητική Δικαιοσύνη και η ΕΣΗΕΑ. Στα ψέματα, την υποκρισία και τη στρατευμένη δημοσιογραφία που στρέφεται κατά ενός ολόκληρου Συλλόγου, απαντάμε μόνο με το Nόμο. Με κανέναν άλλον τρόπο.

Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε πως για μια ακόμη φορά θα προστατεύσουμε την ιστορία, την εικόνα, τις αρχές της Ομάδας μας- θα προστατεύσουμε εσάς.

Αντιλαμβανόμαστε την οργή σας, αλλά σας καλούμε να μην πέσετε στην παγίδα της αντίδρασης με οποιονδήποτε άλλο, μη δημοκρατικό, τρόπο. Ο Παναθηναϊκός φίλαθλος έχει κρίση, είναι σκεπτόμενος, ξέρει και τα likes του και τα clicks που δίνει, τι επιλέγει να διαβάζει και να ακούει στο ραδιόφωνο του. Δείξτε τη δύναμή σας, απλά αγνοώντας τους.