Shots

Η «Δημοκρατία» και η αστεία φωτογραφία του Νίκου Ρωμανού

04 Δεκεμβρίου 2019

Η... γνωστή αστυνομική συντάκτρια Νάντια Αλεξίου ανακάλυψε μία «Σκιά» του Δένδια (στο Σύνταγμα) και της έδωσε όνομα: Νίκος Ρωμανός. Τρεις μέρες πριν την 6η Δεκεμβρίου.

Και την έκανε μάλιστα, τη «σκιά», πρωτοσέλιδο, στην εφημερίδα «Δημοκρατία».

Ιδού τι έγραψε: Ενα... γνώριμο πρόσωπο των διωκτικών Αρχών βρέθηκε χθες στο «λάθος» σημείο την πιο ακατάλληλη στιγμή, προκαλώντας αναστάτωση στο Επιχειρησιακό Κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. και συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία! Πλατεία Συντάγματος 2 Δεκεμβρίου 2019, λίγο μετά τις 3.00 το μεσημέρι. Ο υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται στο ξενοδοχείο «Terra» στην οδό Ερμού. Τα μέτρα τάξης είναι αυξημένα. Ενστολοι και άνδρες με πολιτικά ελέγχουν τον χώρο με ιδιαίτερη σπουδή. Ανάμεσά τους, δόκιμοι ειδικοί φρουροί που κάνουν την πρακτική τους. Η παρουσία ενός νεαρού άνδρα με σγουρά μαλλιά, καφέ φούτερ και καφέ ανοιχτόχρωμο παντελόνι τραβά την προσοχή των αστυνομικών. Η φυσιογνωμία του ιδιαίτερα χαρακτηριστική και πολύ γνώριμη. Παρατηρούσε με ιδιαίτερη προσήλωση την ανάπτυξη των δυνάμεων και τη διάταξή τους στον χώρο. Ο 26χρονος σήμερα Νίκος Ρωμανός, σχεδόν πέντε μήνες μετά την αποφυλάκισή του στις 11 Ιουλίου, βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από τον υπουργό Εξωτερικών και μελετούσε τα μέτρα ασφαλείας! Ποιος ήταν ο λόγος της παρουσίας του εκεί; Γιατί μελετούσε τα μέτρα ασφαλείας; Οταν κατάλαβε ότι έγινε αντιληπτός, μπήκε σε ένα λεωφορείο και απομακρύνθηκε από την περιοχή...

Η απάντηση από τον Νίκο Ρωμανό δεν χωράει αμφιβολίες: «Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, δεν βρέθηκα ποτέ στην πλατεία συντάγματος το μεσημέρι της Δευτέρας, για όποιον με γνωρίζει ως φυσική υπόσταση είναι εύκολο να αναγνωρίσει ότι η φωτογραφία του ανθρώπου που υποτίθεται ότι είμαι εγώ δεν έχει καμία σχέση με μένα, είναι τόσο ατυχής δε η προσπάθεια των συντακτών του συγκεκριμένου δημοσιεύματος που δεν φρόντισαν καν να βάλουν κάποιο πρόσωπο με ίδιο μαλλί και σωματότυπου που να προσομοιάζει σε μένα».

Και συνεχίζει ο Νίκος ο οποίος, υπενθυμίζουμε, ήταν μαζί με τον Αλέξη Γρηγορόπουλο όταν αυτός δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια από τον Κορκονέα: «Η συγκεκριμένη στοχοποίηση έχει σκοπό να καλλιεργήσει το προφίλ του “αιμοδιψή”, “επικίνδυνου”, “τρομοκράτη” και να στρώσει το έδαφος για την περαιτέρω στοχοποίηση μου από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Εντάσσεται μέσα στην γενικευμένη κατασταλτική επίθεση που δέχεται το αναρχικό – ανατρεπτικό κίνημα το τελευταίο χρονικό διάστημα και που στοχεύει στην πολιτική του απενεργοποίηση από τα υπαρκτά και ανοιχτά μέτωπα του κοινωνικού πολέμου». 

Στην ίδια κατηγορία