Irie Action Sound System Meets Inity Connection And Dub Relief

Irie Action Sound System Meets Inity Connection And Dub Relief
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το IRIE Action Sound System συνεχίζει τις συναντήσεις του στο Ρομάντσο, με καλεσμένους αυτή τη φορά από την αθηναϊκή σκηνή, τους I'n'Ity connection και τους Dub Relief. Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί μία οικογενειακή μουσική συνάντηση σε διαδοχικά Roots και Dub επιλογές.

11 Δεκεμβρίου 2019

Το I'n'Ity connection (άινιτι κονέξιον) δημιουργήθηκε στις αρχές του 2015 από δύο πρώην μέλη του THC Sound System, την παλαιότερη και μακροβιότερη ομάδα djs (selectors, όπως λέγονται στην Τζαμάικα) που υπάρχει στην Ελλάδα. Η Mat Shunyo (aka Rudy) ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του THC (1989) και ο Collie Youth μπήκε στην ομάδα κάποια χρόνια αργότερα. Έχουν κάνει αναρίθμητες εμφανίσεις σε διάφορα clubs, festivals και events σε παραλίες της Αττικής και της Ελλάδας γενικότερα. Επίσης, ήταν ραδιοφωνικοί παραγωγοί επί δυόμιση χρόνια σε δύο σταθμούς έχοντας κάνει 100 εβδομαδιαίες διαδρομές/εκπομπές με το reggae train.  Από το 2015 εκπέμπουν διαδικτυακά στον Dice Webradio κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 12 το μεσημέρι.

Inity στα Patois (η τζαμαϊκάνικη διάλεκτος) λέγεται η ενότητα (unity) και το I'n'I είναι έκφραση που χρησιμοποιούν οι rastafarians όταν μιλάνε στο πρώτο πρόσωπο, μιας και νιώθουν πάντα συνδεδεμένοι με τον Jah και ο ένας με τον άλλον, και κυριολεκτικά σημαίνει "δεν υπάρχει εγώ/εσύ/αυτός/ή, δεν υπάρχει εγωϊσμός, υπάρχει απλώς το ε μ ε ί ς". Κατά κάποιον τρόπο είναι το τζαμαϊκάνικο namaste.

Ο Collie Youth και η Mat Shunyo τρέφοντας ιδιαίτερη αγάπη στις μουσικές που χτυπούν στον ρυθμό της καρδιάς, επιλέγουν rocksteady, roots και dub από τη χρυσή εποχή της reggae, και όχι μόνο…

Στηρίζοντας το "peace, love and unity", τις έννοιες για τις οποίες μιλάει κατά κύριο λόγο η reggae μουσική, συνεργάζονται με ομάδες και selectors από την τοπική αθηναϊκή σκηνή και της Ελλάδας γενικότερα.

Dub Relief

Το Dub Relief δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2018 στην Αθήνα με στόχο τη διάδοση της roots reggae-dub μουσικής στην πόλη. Ήδη από τους πρώτους μήνες του 2019 η ομάδα είχε επηρεαστεί φανερά από την Soundsystem κουλτούρα και ξεκίνησε το ταξίδι για την υλοποίηση ενός χειροποίητου Mini Soundsystem, το οποίο και έγινε πραγματικότητα τον Νοέμβριο του 2019. Ο στόχος για τα επόμενα χρόνια είναι να μεγαλώσει η οικογένεια του Dub Relief και να ενδυναμωθεί η Soundsystem σκηνή στη χώρα.

Ώρα προσέλευσης: 22.00