The Spacing Of The Spheres live at Underflow

The Spacing Of The Spheres live at Underflow
Ακολουθήστε μας στο Google news

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου θα ανακαλύψουμε μια μοναδική συνεργασία ανάμεσα σε Έλληνες και Γερμανούς καλλιτέχνες.

20 Δεκεμβρίου 2019

The Spacing Of The Spheres, ονομάζεται η συνεργασία μεταξύ τριών Ελλήνων και τριών Γερμανών καλλιτεχνών. Περιέχει ζωντανή μουσική και ψηφιακή απεικόνιση και αποσκοπεί στην ενίσχυση της ιστορικής γέφυρας μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας και του θεμελιώδους άξονα της στο πλαίσιο της Ευρώπης και της πολιτιστικής κληρονομιάς της (π.χ. Πυθαγόρας , Κέπλερ κτλ).

Στο πλαίσιο αυτού του διεθνούς διαλόγου, οι έξι συμμετέχοντες εργάζονται μαζί κοιτώντας ο κάθε ένας τον άλλον στα μάτια. Ένας βαθύς σεβασμός του έργου και της καλλιτεχνικής υπόστασης του άλλου είναι ο πυρήνας αυτής της συνεργασίας.

Το 2017 (στο Φεστιβάλ Μουσικής Plush Musick στο LOFT, ΚΟΛΟΝΙΑ) οι πέντε μουσικοί έπαιξαν μαζί για πρώτη φορά. Ως αποτέλεσμα αυτής της εξαιρετικής εμπειρίας, άρχισαν να σκέφτονται μια ευρύτερη και μακροπρόθεσμη συνεργασία μεταξύ καλλιτεχνών από την Ελλάδα και την Ελλάδα Κολωνία / NRW - εξετάζοντας και αναζωογονώντας τις κοινές ιστορικές και πολιτιστικές τους ρίζες. Ως αποτέλεσμα - και με την προσθήκη ψηφιακής / οπτικής απεικόνισης - το έργο THE SPACING OF THE SPHERES αρχικοποιήθηκε.

Δεσμεύεται / αναφέρεται στην ιδέα της "Μουσικής" universalis "(από τον Πυθαγόρα), το βιβλίο" Harmoni mundi "του Johannes Kepler και τις ιδέες του Hans Cousto (Cosmic Octave). Στο πλαίσιο της συνεργασίας η ομάδα θα επεξεργαστεί αρμονικά, μελωδικά και ρυθμικά στοιχεία βασισμένα και εμπνευσμένα από τις παραπάνω θεωρίες. Επιπλέον, πρόσφατες ηχογραφήσεις της NASA από εκπομπές ραδιοκυμάτων της Γης, του Άρη, του Ήλιου, Σελήνη κλπ εφαρμόζονται στην καλλιτεχνική διαδικασία. Με βάση αυτή την τροχιακή προοπτική, η ομάδα στοχεύει να αναπτύξει και να βρει μια σύγχρονη/ σημερινή προσέγγιση στο συναρπαστικό αυτό θέμα. Η όλη διαδικασία προβών κι ετοιμασιών προορίζεται να είναι μια ανοιχτή κοινή διαδικασία όπου οι μεμονωμένες συνεισφορές οδηγούν σε μια νέα κοινή μουσική και οπτική σύνθεση.

Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας θα είναι η παρουσίαση του έργου στην Αθήνα στον χώρο Underflow, στις 20 Δεκεμβρίου.

Starts : 21:00