Η παράξενη ιστορία του Γιάννη Καφάτου

Η παράξενη ιστορία του Γιάννη Καφάτου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ήταν 25 Σεπτέμβρη όταν ο καλός συνάδελφος Γιάννης Καφάτος συναντήθηκε από κοντά με τον Πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα.

23 Δεκεμβρίου 2019

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Είχαν προηγηθεί διερευνητικά τηλεφωνήματα από την Λίνα Παπαδάκη και τον Νίνο Ελματζόγλου. «Θα ήθελα να αναλάβεις την αρχισυνταξία στην πρωινή δημοσιογραφική εκπομπή της ΕΡΤ» του είπε ο Κωνσταντίνος Ζούλας. Εχει ένα θετικό κι ένα αρνητικό όλο ετούτο: θετικό που η ΕΡΤ ήθελε να πάρει έναν άνθρωπο που δεν είναι Νέα Δημοκρατία, αρνητικό όμως που ο πρόεδρος της ΕΡΤ ασχολείται με τους αρχισυντάκτες των εκπομπών...

Τέλος πάντων, δέχτηκε ο Γιάννης Καφάτος και ξεκίνησε να δουλεύει. Εκανε και κάποιες επαφές, προχώρησαν σε συσκέψεις με τα άλλα στελέχη της εκπομπής για να δουν πως θα τη στήσουν, γίνονταν και διάφορα ραντεβού κ.ο.κ. Ό,τι κάνει μία σοβαρή εκπομπή που σέβεται τους τηλεθεατές.

Εν τω μεταξύ ο Γιάννης Καφάτος παραιτήθηκε από την άλλη του δουλειά, το Documento. Δεν υπήρχε ασυμβίβαστο, απλώς ήθελε ο ίδιος να μην κάνει μισοδουλειές αλλά να αφοσιωθεί στην τηλεοπτική εκπομπή. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στις 17 Νοέμβρη αρνήθηκε εξαιρετικά δελεαστική πρόταση του ΑΝΤ1 επειδή ήθελε να είναι συνεπής στις υποσχέσεις του. Τους το μετέφερε μάλιστα στη Δημόσια Τηλεόραση αλλά τον διαβεβαίωσαν πως δεν θα αλλάξει τίποτε, να είναι σίγουρος και ήσυχος

Βγήκε στο μεταξύ και η επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ, για τον ίδιο και τους υπόλοιπους συντελεστές της εκπομπής.

Και τότε συνέβη το αναπάντεχο. Του τηλεφώνησε ο Φώτης Καφαράκης, ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ και του ανακοίνωσε πως τελικά δεν θα συνεργαστούν λόγω περικοπών. Και τον άφησε κάγκελο!

Ο Γιάννης Καφάτος τηλεφώνησε και στον Κωνσταντίνο Ζούλα μετά. Δεν απάντησε ποτέ όμως στις κλήσεις του...