«Οσο βαστάω ακόμα θα ροκάρω»

«Οσο βαστάω ακόμα θα ροκάρω»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ήταν μια εβδομάδα πριν, όταν έπεσε στα χέρια μου το βιβλίο του Λουκά Σιδερά, «The Aphrodite's Child Story» (Εκδόσεις Ιμάντας).

24 Δεκεμβρίου 2019

Του Ηλία Σελιμά
(Παραπολιτικά 90.1)

Από τη στιγμή που άνοιξα την πρώτη σελίδα άρχισα να ταξιδεύω... Φυσικό και επόμενο ήταν να δημιουργηθεί η ανάγκη αυτή η ιστορία να ειπωθεί. Με μια πιο Rock άποψη από εκείνη που συνοδεύει τους Aphrodite's Child. Άλλωστε όπως και ο ίδιος ο Λουκάς νιώθει και λέει, ήταν ο πιο ροκ τύπος σε αυτή τη μαγική τριάδα που κατέκτησε τον κόσμο. Διστακτικά στην αρχή έκανα την κρούση για μια συνέντευξη που υποτίθεται θα διαρκούσε μια, μιάμιση ώρα το πολύ. Κάπως έτσι το είχα στο μυαλό μου. Εδώ όμως έρχεται το κισμέτ που λένε. Όπως είπε και ο Λουκάς στην συνέντευξη «εσύ κάνεις σχέδια και ο Θεός ξεκαρδιίεται στα γέλια».

Φτάνει λοιπόν η ώρα της συνέντευξης, και στην υποδοχή του Λουκά Σιδερά, η πρώτη μου ερώτηση ήταν: «Κε Σιδερά πως προτιμάτε να σας προσφωνώ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης; Κε Σιδερά ή Λουκά;» (έχω μπροστά μου έναν μύθο της παγκόσμιας μουσικής σκηνής μην το ξεχνάς). Η απάντηση καθόρισε το μετά: «Τι είναι αυτά που λες βρε Ηλία; Λουκά φυσικά!».

Έτσι λοιπόν επιστρέφω στο σημείο που ανέφερα ότι εγώ είχα κάνει σχέδια χωρίς να ξέρω ότι ο Θεός είχε ήδη ξεκαρδιστεί στα γέλια. Η συνέντευξη ξεκινάει και ξεκινάει να ξετυλίγεται η ιστορία των Aphrodite's Child, με πολλές ανακρίβειες να διευκρινίζονται η μία μετά την άλλη.

Με μεγάλη δυσκολία μπορούσα να τηρήσω το χρονοδιάγραμμα των μηνυμάτων του σταθμού. Η συζήτηση με είχε συνεπάρει εντελώς, ήθελα να εκμεταλλευτώ στο έπακρο τη φοβερή ευκαιρία. Να ρωτήσω πράγματα, να μάθω πράγματα από πρώτο χέρι που λένε. Και έμαθα, όχι μόνο για τους Aphrodite's Child αλλά και για το μουσικό μετά του Λουκά Σιδερά, (Diesel, Loukas Sideras Trio). Έμαθα πως πραγματικά δεν έφτασαν οι Aphrodite's Child στην Αγγλία, και έμειναν στη Γαλλία τον Μάη του 68, έμαθα πως οι Diesel σχεδιάζουν κυκλοφορία βινυλίου με ακυκλοφόρητο υλικό, έμαθα για το live των Loukas Sideras Trio στις 3 του Γενάρη στο Lazy.

Ξαφνικά κοιτάω το ρολόι και καταλαβαίνω πως αναγκαστικά πρέπει να αφήσω το studio γιατί είχε έρθει ο Μάνος Τσιλιμίδης. Είχαν περάσει τρεις ώρες. Και έχω να ρωτήσω ακόμα πολλά. Μια από τις τελευταίες ερωτήσεις ήταν «Λουκά σκέφτηκες ποτέ να σταματήσεις;».
Η απάντηση είναι αυτό που λένε κουράγιο για να συνεχίσεις: «Όχι φυσικά. Οσο βαστάω ακόμα θα ροκάρω».