Τα ραδιόφωνα για τον Θάνο Μικρούτσικο

Τα ραδιόφωνα για τον Θάνο Μικρούτσικο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Λίγη ώρα μετά τον θάνατο του μεγάλου συνθέτη, ορισμένοι ραδιοσταθμοί ετοιμάζουν αφιερώματα στη μνήμη του με τα τραγούδια του.

28 Δεκεμβρίου 2019

(ανανεώνεται διαρκώς)

Στις 2 το μεσημέρι το Δεύτερο Πρόγραμμα μεταδίδει ξανά την τελευταία συνέντευξη που έδωσε στο σταθμό ο Θάνος.

Από τις 6 το απόγευμα ως τις 9 το βράδυ ο Σιδερής Πρίντεζης παρουσιάζει ένα τρίωρο αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο που θα περιέχει τραγούδια από θεατρικές παραστάσεις στις οποίες είχε γράψει τη μουσική (ανάμεσά τους και κάποια ανέκδοτα στη δισκογραφία), τραγούδια από παιδικούς δίσκους, στιγμιότυπα από συναυλία του τον Αύγουστο του 1985 στον Λυκαβηττό μέσα από το ραδιοφωνικό αρχείο, αλλά και τραγούδια μέσα από τις 45 στροφές.

Κυριακή, όλοι οι παραγωγοί του Μέντα 88 θα βρίσκονται εκτάκτως πίσω από τα μικρόφωνά του για ένα μεγάλο αφιέρωμα του σταθμού στον Θάνο Μικρούτσικο, από τις 9 το πρωί εως τις 11 το βράδυ.

Εδώ και λίγη ώρα ο Μελωδία 99.2 παίζει μόνο τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου. Το «έντεχνο» ραδιόφωνο της Frontstage τον ευχαριστεί με ξεχωριστό σποτ, καθώς το ιστορικό σήμα του ήταν δική του σύνθεση.

Από τις 10 το πρωί στο ακριβώς της κάθε ώρας, ο Δίεση 101.3 θα παίζει από ένα τραγούδι και μια μικρή ιστορία από τη ζωή του Θάνου Μικρούτσικου. Στις 12 το μεσημέρι και σε επανάληψη στις 7 το βράδυ, το εκτενές αφιέρωμα του ραδιοσταθμού στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη.

Από σήμερα και για μια ολόκληρη εβδομάδα, μέχρι τις 5 Ιανουαρίου, ο Μουσικός 98.6 θα μεταδίδει στο ακριβώς κάθε ώρας από ένα τραγούδι του Θάνου Μικρούτσικου, και αποσπάσματα από το βιβλίο του Οδυσσέα Ιωάννου «Ο Θάνος και ο Μικρούτσικος». Στην επιμέλεια του αφιερώματος ο Νίκος Συρίγος.

Αφιέρωμα τώρα (22.00) στον Θάνο Μικρούτσικο από την Έλενα Διάκου, στο Δεύτερο Πρόγραμμα. Ο ραδιοσταθμός θα παίζει τις μουσικές του όλη τη νύχτα. Την Κυριακή 14.00 με 16.00 θα μεταδοθεί μια παλιότερη συνέντευξη του Θάνου Μικρούτσικου στον Πάνο Χρυσοστόμου, και θα ακολουθήσει σε επανάληψη η εκπομπή «Με δικά τους λόγια» σε επιμέλεια της Έλενας Διάκου, όπου ήταν καλεσμένος.

Μέχρι τα μεσάνυχτα ο Real 97.8 θα παίζει μόνο μουσικές του Θάνου Μικρούτσικου και αποσπάσματα από παλιότερες συνεντεύξεις του στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Δίωρο αφιέρωμα από τον Μπάμπη Χριστόγλου στον Θάνο Μικρούτσικο, σήμερα στις 3 το μεσημέρι στον Σπορ FM 94.6.

Τρίωρο αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο, απόψε τα μεσάνυχτα στον Sport24 103.3 και την εκπομπή του Θανάση Κρεκούκια.

Η (αθλητική!) ΕΡΑ Σπορ τιμά τη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου, μεταδίδοντας τραγούδια του, συναυλίες της ΕΡΤ στις οποίες συμμετείχε κ.ά.

Ο 105.5 Στο Κόκκινο θα μεταδώσει αύριο Κυριακή στις 13.00 μια παλιότερη συνέντευξη που είχε δώσει ο Θάνος Μικρούτσικος στην Ευγενία Λουπάκη, το καλοκαίρι του 2017. Επιπλέον, τη Δευτέρα από τις 8 το πρωί ο σταθμός θα μεταδίδει δημοφιλή τραγούδια του.

Ο Χρώμα 105.8 της Θεσσαλονίκης και οι συνεργάτες ραδιοσταθμοί του στην περιφέρεια παίζουν μόνο τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου.

Κυριακή 10 με 11 το πρωί, ο 9.58 FM της ΕΡΤ3 αποχαιρετά τον Θάνο Μικρούτσικο με ένα αφιέρωμα της Φωτεινής Μπαλογιάννη. Ήδη από τις 10 και μέχρι τα μεσάνυχτα μεταδίδονται σε επανάληψη εκπομπές από το αρχείο του σταθμού για τον Θάνο Μικρούτσικο, σε επιμέλεια και παρουσίαση του Δημήτρη Νικολούδη.

Κάθε μισή ώρα μέχρι και την Δευτέρα το Δίκτυο 91.5 των Χανίων θα μεταδίδει από ένα τραγούδι του Θάνου Μικρούτσικου.

Μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής το Λυχνάρι 91.7 της Ρόδου θα παίζει μόνο τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου. Το αφιέρωμα θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες με αναφορές μέσα από τις εκπομπές του σταθμού και αποσπάσματα από συνεντεύξεις που έδωσε στους παραγωγούς του.

Με τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου, από σήμερα (Δευτέρα) το πρωί και ο Κύμα 90.3 της Κέρκυρας.