Υποδεχτείτε το νέο έτος με τα καλύτερα Βιενέζικα βαλς - Οι νικητές του διαγωνισμού

Υποδεχτείτε το νέο έτος με τα καλύτερα Βιενέζικα βαλς - Οι νικητές του διαγωνισμού
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το Loaded.gr εξασφάλισε για εσάς διπλές προσκλήσεις για το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, στο Christmas Theater.

30 Δεκεμβρίου 2019

Η φημισμένη και διεθνώς αναγνωρισμένη Schloss Schoenbrunn Orchester Vienna (Ορχήστρα των Ανακτόρων Σένμπρουν της Βιέννης) μεταφέρει με τη μουσική της όλη τη γοητευτική εποχή της Αυτοκρατορικής Βιέννης. Εκτός από το υψηλό επίπεδο μουσικής ποιότητας, η Ορχήστρα ξεχωρίζει για τον καθαρό ήχο στην ερμηνεία της μουσικής, την άψογη εμφάνιση και μια πολύ όμορφη και σχεδόν παραμυθένια σκηνική παρουσία.

Με την ορχήστρα θα εμφανισθούν επίσης σοπράνο από την Όπερα της Βιέννης σε γνωστές και αγαπημένες άριες, ενώ θα συμμετέχουν χορευτικά ζευγάρια από το Μπαλέτο της Όπερας της Βιέννης που θα μας χαρίσουν υπέροχες στιγμές και θα μας ταξιδέψουν στην μαγική ατμόσφαιρα της Βιέννης.

 

Η ορχήστρα θα μας παρουσιάσει τα καλύτερα Βιενέζικα βαλς όλων των εποχών και θα μας θυμίσει ότι η Βιέννη κάθε πρωτοχρονιά ζει στον ρυθμό του βαλς αλλά και της πρωτοχρονιάτικης συναυλίας που όταν ξεκίνησε ήταν μια συναυλία στην οποία συμμετείχαν πολλές ορχήστρες.

Η πρωτοχρονιάτικη συναυλία στη Βιέννη ξεκινάει στα μέσα του 19ου αιώνα. Στην αρχή η πρωτοχρονιάτικη συναυλία δινόταν από διάφορες ορχήστρες και στο πρόγραμμα ερμηνεύονται έργα από μεγάλους Βιεννέζους συνθέτες. Από το 1928 ως το 1932 την πρωτοχρονιάτικη συναυλία διευθύνει ο Γιόχαν Στράους ο τρίτος, εγγονός της οικογένειας. Τότε ξεκινούν και οι πρώτες ραδιοφωνικές αναμεταδόσεις.

Οι αναμεταδόσεις που αργότερα έγιναν και τηλεοπτικές μετατράπηκαν σε παγκόσμιο γεγονός της Πρωτοχρονιάς. Οι μεγαλύτεροι μαέστροι του κόσμου διευθύνουν και τα εισιτήρια εξαντλούνται ένα χρόνο πριν, με το που ανοίγει η προπώληση.

Βαλς, πόλκες και μαζούρκες της οικογένειας Στράους και όχι μόνο είναι το χαρακτηριστικό αυτής της σπουδαίας γιορτής που μας ταξιδεύει πίσω στην μουσική του 19ου αιώνα.

Μια αντίστοιχη συναυλία ακριβώς όπως πρωτοπαρουσιάστηκε μόλις ξεκίνησε ο θεσμός, το 1838 και στην οποία συμμετείχαν διάφορες ορχήστρες, θα ζήσουμε αυτή την Πρωτοχρονιά στο Christmas Theater. Η αίθουσα του θεάτρου θα γεμίσει λουλούδια και πάνω στην σκηνή θα μας περιμένει μια από τις πιο διάσημες ορχήστρες της Βιέννης, η Ορχήστρα των Ανακτόρων Σένμπρουμ.

--------------------------

Για να βρεθείτε την Πρωτοχρονιά στις 20:30 στο Christmas Theater στέλνετε e-mail στο [email protected] γράφοντας το ονοματεπώνυμό σας και τη λέξη "βαλς". Οι νικητές είναι:

Θανάσης Κουτρούμπας
Κώστας Λιμνίδης
Δημήτρης Γεωργούσης
Θεοδώρα Τουμπέκη
Ευθυμία Κουντάκη

Περισσότερα ΕΔΩ: