Οι Dark Rags στο Temple

Οι Dark Rags στο Temple
Ακολουθήστε μας στο Google news

Την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου, με αφορμή την κυκλοφορία του τρίτου τους δίσκου.

06 Ιανουαρίου 2020

Οι Dark Rags δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς το 2020 συμπληρώνουν δέκα συνεχόμενα χρόνια παρουσίας στις Αθηναϊκές, και όχι μόνο, Rock’n’Roll σκηνές. Και ο καλύτερος τρόπος για να το γιορτάσουν είναι με την κυκλοφορία του τρίτου τους LP με τίτλο “Suburbia”, μια συνεργασία της Labyrinth Of Thoughts και του νέου προσωπικού label του συγκροτήματος, Backstab Records.

Το Suburbia, όπως και κάθε κυκλοφορία των Dark Rags, έχει μια συγκεκριμένη ηχητική και αισθητική προσέγγιση. Ακατέργαστο αλλά ταυτόχρονα μελωδικό, περιλαμβάνει 10 κομμάτια που συνδυάζουν ιδανικά στοιχεία και επιρροές από punk ως country και 80s r’n’r έχοντας προσθέσει ταυτόχρονα στον ήχο τους με ιδανικό τρόπο, όργανα όπως σαξόφωνο και πιάνο.

Το “Suburbia” ηχογραφήθηκε από τον Γιάννη Βούλγαρη (Bazooka), το καλοκαίρι του 2018, στο Electric Highway Studio και περιλαμβάνει φιλικές συμμετοχές από τον Διονύσιο Ντάσιο (Victory Collapse), στο σαξόφωνο και τον Σέργιο Βουδρη στο πιάνο και τα keyboards.

Η δισκογραφική τους πορεία ξεκίνησε με το “Drunken Angel EP” (2010 – self released), για να ακολουθήσουν το ντεμπούτο ομώνυμο album τους (Fuzz Overdose, 2011) και το single “Underground” (self released, 2012).

Τον Δεκέμβριο του 2014, κυκλοφόρησε το 2ο τους “Paranoia Blues” από την θρυλική Γαλλική εταιρεία Closer Records (The New Christs, Barracudas, Sunnyboys, The Beasts of Bourbon κλπ), το οποίο συνοδεύτηκε από ενθουσιώδεις κριτικές σε εγχώρια και ξένα site και περιοδικά. Μάλιστα συμπεριλήφθηκε στην λίστα με τα 25 καλύτερα albums της χρονιάς στο ιστορικό Γαλλικό fanzine Abus Dangereux. Οι παραπάνω κυκλοφορίες σε συνδυασμό με τα live τους σε Αθήνα και επαρχία, έχουν αναδείξει τους Dark Rags ως ένα από τα καλύτερα, αλλά και πιο δραστήρια σχήματα του είδους τους.

Οι μουσικές τους επιρροές εκτείνονται από το garage / punk των 60’s και το Νεουορκέζικο punk rock’n’roll των 70’s ως την σκηνή της garage αναβίωσης της Αυστραλίας της δεκαετίας του ’80, καθώς και τα σύγχρονα συγκροτήματα του είδους.

Τα live είναι αναπόσπαστο κομμάτι του group. Δεν έχει σημασία αν παίζουν μόνοι τους ή με άλλα συγκροτήματα (όπως ο Iggy Pop, οι Radio Birdman, ο Dan Stuart, οι Vibrators, Shame, Last Drive, Ex Hex, Obits, Cult of Youth κλπ), σε μικρές και μεγάλες σκηνές (Release Festival, Fuzz, Piraeus Academy, Principal, Κύτταρο, six d.o.g.s., An Club κλπ). Οι Dark Rags κάνουν πάντα αυτό που ξέρουν καλά, να παίζουν απλό και straight forward rock’n’roll.

Πόρτες: 20:30