Ο Χωμενίδης φταίει ή (σχεδόν) όλοι οι άλλοι;

Ο Χωμενίδης φταίει ή (σχεδόν) όλοι οι άλλοι;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μετά τον ορυμαγδό των σχολίων εναντίον όσων έγραψε ο Χρήστος Χωμενίδης για τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου, ο συγγραφέας ένιωσε την ανάγκη να απαντήσει.

06 Ιανουαρίου 2020

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Ιδού τι έγραψε στο facebook: «Σε όσους με τόσο μένος, τόσο άδικα μού επιτίθενται εύχομαι από καρδιάς -μέρα που είναι- Καλή Φώτιση. Και τους στέλνω από το παράθυρο μου τα τριαντάφυλλα τού Ανδρέα Εμπειρίκου».

O Χρήστος Χωμενίδης θεωρεί πως παρεξηγήθηκε το κείμενό του. «Το διάβασες αλήθεια;» απάντησε με σχόλιο (διότι όλα γίνονται στο Facebook) σε επικριτικό post της Τασσούλας Επτακοίλη, της εξαιρετικής συναδέλφου από την Καθημερινή. «Και δεν αντελήφθης καν ότι τα "σινιέ ρούχα" αναφέρονταν όχι στον Μικρούτσικο αλλά σε μερίδα των ακροατών του;»

Πάντως πιο... πιθανό είναι -νομίζω- να μην το έγραψε καλά και κατανοητά ο Χρήστος Χωμενίδης, παρά να τον παρεξήγησαν δεκάδες, εκατοντάδες κτλ αναγνώστες του. Δεν μπορεί να μη γνωρίζει ο συγγραφέας κάτι που αποτελεί νόμο στη δημοσιογραφία: όταν το αναγνωστικό κοινό παρανοεί ένα κείμενό σου και καταλαβαίνει άλλα από όσα ήθελες να πεις, φταις εσύ και όχι αυτό.

Ηταν πιο απλό και πιο εύκολο για τον Χρήστο Χωμενίδη να έβγαινε να εξηγήσει τι εννοούσε, αν εννοούσε κάτι άλλο, παρά να μοιράζει ειρωνείες δω και κει. Εκτός και αν δεν εννοούσε (κάτι διαφορετικό). Και προσπαθεί τώρα να την κάνει γυριστή. Κακός σύμβουλος ο εγωισμός