Το τζαζ σχήμα Spiral Trio στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)

Το τζαζ σχήμα Spiral Trio στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η σειρά συναυλιών Jazz Chronicles υποδέχεται την Κυριακή 12 Ιανουαρίου το Spiral Trio όπου θα ξεναγήσει το κοινό σε απρόβλεπτους μουσικούς χώρους μέσω μιας περιπετειώδους, αυτοσχεδιαστικής περιδιάβασης.

07 Ιανουαρίου 2020

Μετά από επτά χρόνια μουσικής παρουσίας στη σύγχρονη τζαζ σκηνή της Ευρώπης και μία δισκογραφική κυκλοφορία, το τρίο, αποτελούμενο από τον πιανίστα Σπύρο Μάνεση, τον κοντραμπασίστα Αρίωνα Γυφτάκη και τον ντράμερ Αναστάση Γούλιαρη, έρχεται στο ΚΠΙΣΝ για να παρουσιάσει πρωτότυπες συνθέσεις από τον επερχόμενο δίσκο και τη μέχρι τώρα πορεία του, αλλά και τζαζ standards όπως τα Once Upon a Summertime και If I Should Lose You, που θα λειτουργήσουν ως αφετηρία για δημιουργικούς αυτοσχεδιασμούς.

Με επιρροές από τους μεγάλους του είδους και σαφείς αναφορές στην παράδοση του τζαζ playing, η μουσική προσέγγιση του Spiral Trio επικεντρώνεται στο διαρκές παιχνίδι αυτοσχεδιασμού μεταξύ των μουσικών (interplay), μία πρακτική στην οποία έχουν διακριθεί όλοι μαζί, αλλά και ο καθένας ξεχωριστά. Η μουσική συνομιλία των μελών του τρίο προσφέρει στους ακροατές μια ανεπανάληπτη live εμπειρία γεμάτη φαντασία και απροσδόκητες μουσικές εικόνες, όπου τον πρώτο ρόλο παίζει το αναπάντεχο.

Ώρα έναρξης: 21:00

Εισιτήρια ΕΔΩ: