Ένας βιρτουόζος της κιθάρας στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)

Ένας βιρτουόζος της κιθάρας στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος παρουσιάζει απόψε το νέο του άλμπουμ «Παραλογές του Άχρηστου» σε ένα «Μπάμπης Παπαδόπουλος Ακούστικ Σετ».

19 Ιανουαρίου 2020

Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, καταθέτει ακόμα ένα προσωπικό άλμπουμ που δικαιολογεί απόλυτα τον τίτλο του «δημιουργικού μουσικού» που του έχει αποδοθεί. Παρότι η πορεία του αριθμεί ήδη προσωπικούς δίσκους, πλήθος πρωτότυπων συνθέσεων για το θέατρο, τον χορό και τον κινηματογράφο, καθώς και πολυάριθμες συνεργασίες (Τρύπες, Χειμερινοί Κολυμβητές, Χρήστος Γερμένογλου, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, κ.ά), ο Μπάμπης Παπαδόπουλος δεν παύει ποτέ να πειραματίζεται με τα όρια μεταξύ των ειδών και να εκπλήσσει με κάθε νέα του δουλειά.

Στον νέο του δίσκο Παραλογές του Άχρηστου, μέσα από μια διαδικασία εκ νέου εξερεύνησης των μουσικών υλικών, του ήχου, της φιλοσοφίας και των εκφραστικών του μέσων, ο διαρκώς εξελισσόμενος δημιουργός καταφέρνει να ανατρέψει ξανά το ίδιο του το έργο μέσα από δέκα νέες οργανικές συνθέσεις που κινούνται από την ελληνική και βαλκανική παραδοσιακή μουσική μέχρι και ambient ηχοτοπία.

Συντελεστές:
Μπάμπης Παπαδόπουλος, κιθάρα  
Φώτης Σιώτας, βιολί & βιόλα
Μιχάλης Βρέττας, βιολί  
Δημήτρης Βλαχομήτρος, μπουζούκι
Αναστάσης Μισυρλής, τσέλο
Διονύσης Μακρής, κοντραμπάσο

Ώρα έναρξης: 21:00

Εισιτήρια ΕΔΩ