Ο Κρίστοφ Έσενμπαχ διευθύνει την Κ.Ο.Α.

Ο Κρίστοφ Έσενμπαχ διευθύνει την Κ.Ο.Α.
Ακολουθήστε μας στο Google news

Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής σε μια πολυαναμενόμενη συναυλία.

10 Ιανουαρίου 2020

Ο μύθος που ακολουθεί τον βραβευμένο με Grammy αρχιμουσικό Κρίστοφ Έσενμπαχ, χτίζεται μέσα από κάθε του εμφάνιση. Ο παγκοσμίου φήμης μαέστρος έχει κατακτήσει ορισμένα από τα πλέον αναγνωρισμένα βραβεία ως πιανίστας αλλά και αρχιμουσικός, μεταξύ των οποίων και τα German Critics Award, MIDEM Classical Award και Leonard Bernstein Prize.

Ο θρυλικός Κρίστοφ Έσενμπαχ, έρχεται στην Αθήνα για να συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Διευθύνοντας ένα πρόγραμμα, το οποίο συνδέει νοηματικά τον Κύκλο Μάλερ και τον Κύκλο 250 χρόνια Μπετόβεν, που αποτελούν κορυφές του φετινού καλλιτεχνικού προγράμματος.

Η πολυαναμενόμενη συναυλία, ανοίγει με την τιτάνια Πρώτη Συμφωνία του Γκούσταβ Μάλερ, η οποία ξεχωρίζει για την καθηλωτική δραματικότητα, αλλά και την πηγαία συναισθηματική ένταση. Συνεχίζει, με το θεμελιώδες -για το πιανιστικό ρεπερτόριο- Πέμπτο Κοντσέρτο του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, γνωστό και ως Αυτοκρατορικό. Έργο έντονης εκφραστικότητας και ιδιαίτερων σολιστικών απαιτήσεων, με το οποίο θα αναμετρηθεί ο πάντα γοητευτικός πιανίστας Βασίλης Βαρβαρέσος.

Όλοι οι συντελεστές της συναυλίας συμμετέχουν αφιλοκερδώς ενώ τα έσοδα θα δοθούν στην Ένωση Μαζί για το Παιδί. Αυτή είναι η επιθυμία του Κρίστοφ Έσενμπαχ ο οποίος στηρίζει τα προσφυγόπουλα καθώς και ο ίδιος υπήρξε κάποτε ένα από αυτά. Επιθυμία, την οποία αγκάλιασαν τόσο η Ορχήστρα όσο και ο σολίστας.

Έχουν πει:

Κρίστοφ Έσενμπαχ: «Τα περισσότερα έργα του Μπετόβεν αλλά και οι Συμφωνίες του Μάλερ αποτελούν δείγματα σπουδαίας μουσικής, γιατί προσεγγίζουν την τέλεια ισορροπία. Ο δικός μου ρόλος, το καθήκον του αρχιμουσικού, είναι να αναδείξει αυτή την υψηλή ποιότητα των αριστουργηματικών συνθέσεων».

Βασίλης Βαρβαρέσος: «Η κλασική μουσική δεν χρειάζεται υπερασπιστή, γιατί μιλά για τον εαυτό της και το ακροατήριο έχει πλήρη επίγνωση. Ο ρόλος των ερμηνευτών είναι να παίζουν καλά. Επίσης, πιστεύω ότι οι σπουδαίοι συνθέτες πρέπει να επανεξετάζονται και να επαναπροσεγγίζονται ανά πάσα στιγμή. Οι μουσικοί πρέπει να γνωρίζουν πώς να επαναφέρουν τα έργα τους στο προσκήνιο, γιατί ο κόσμος μπορεί να κινείται και τα πράγματα ν’ αλλάζουν, αλλά αυτοί οι δημιουργοί συνεχίζουν να έχουν κάτι να πουν».

Ώρα έναρξης: 20:30

19:45: Εισαγωγική ομιλία για τους κατόχους εισιτηρίων.

Εισιτήρια ΕΔΩ:

 



Στην ίδια κατηγορία