Η περιπέτεια μίας είδησης και ο θυμός του Μιχάλη Ιγνατίου

Η περιπέτεια μίας είδησης και ο θυμός του Μιχάλη Ιγνατίου
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Κάτω τα χέρια από τους ανταποκριτές» φωνάζει ο Ιγνατίου και επιτίθεται στο γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

13 Ιανουαρίου 2020

Αφορμή για όλο αυτό, η αποκάλυψη του ΣΚΑΪ, της Κατερίνας Σώκου, ότι επίκειται διπλωματική πρωτοβουλία της Ουάσινγκτον. Το μετέδωσε και ο ίδιος ο Μιχάλης Ιγνατίου στο Open

Βγήκε όμως ο Θανάσης Τσίτσας στον ΑΝΤ1 και τα ανέτρεψε όλα. Ο ανταποκριτής του σταθμού στις Ηνωμένες Πολιτείες μετέδωσε πως «το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα μερίδας ελληνικών ΜΜΕ περί διαμεσολαβητικής προσπάθειας των ΗΠΑ». Και συνέχισε λέγοντας πως «έγκυρη διπλωματική πηγή επιβεβαίωσε ότι ουδεμία συζήτηση έγινε για ανάμειξη και διαμεσολάβηση του Μάικ Πομπέο στα ελληνοτουρκικά ή ότι επίκειται αμερικανική διαμεσολαβητική πρωτοβουλία»

Ο Μιχάλης Ιγνατίου επιμένει ωστόσο με άρθρο του στο Hellas Journal περί του αντιθέτου:

 

Απάντησε και η ίδια η Κατερίνα Σώκου μέσω Twitter.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Απόστολος Ζουπανιώτης.

Κάπου εκεί μπαίνει στο παιχνίδι και ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του: «Η διάψευση, στην οποία προχώρησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, των δημοσιευμάτων ελληνικών μέσων ενημέρωσης, που είχαν στηριχτεί σε διαρροές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σχετικά με το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να διαμεσολαβήσουν για την μείωση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, επιβεβαιώνει με εξαιρετικά δυσάρεστο τρόπο την πανθομολογούμενη πλέον εκτίμηση ότι το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ ήταν ένα φιάσκο».

Κι εδώ θυμώνει ο Μιχάλης Ιγνατίου κι επιτίθεται στο Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

 

Και το πηγαίνει ακόμα παρακάτω. Υπερασπίζεται τους ανταποκριτές στις ΗΠΑ (όχι βέβαια τον Θανάση Τσίτσα):

 Ο πιο αρμόδιος όλων πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μάλλον επιβεβαιώνει τον Θανάση Τσίτσα: «Δεν υπάρχει διακηρυγμένη προσπάθεια διαμεσολάβησης των ΗΠΑ» δήλωσε στον ΣΚΑΪ.