Piaf: Μια ζωή στο φως και στην σκιά

Piaf: Μια ζωή στο φως και στην σκιά
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η διασημότερη μουσικοθεατρική παράσταση για το θρυλικό “σπουργίτι” της Γαλλίας, έρχεται στις 25 Ιανουαρίου στο Christmas Theater.

17 Ιανουαρίου 2020

Μια παράσταση αφιερωμένη στην Εντίθ Πιάφ που με οδηγό τα τραγούδια ακολουθεί την επιτυχία, τη δόξα, τους έρωτες αλλά και τις πολλές κακοτυχίες που στιγμάτισαν την πολυτάραχη ζωή του μικρού σπουργιτιού με την μεγάλη φωνή.

«Η Εντίθ Πιάφ έχει αυτήν την ομορφιά της σκιάς που διαχέεται στο φως. Κάθε φορά που τραγουδάει είναι σαν να καταθέτει μπροστά μας την ψυχή της για τελευταία φορά. Δεν υπήρξε ποτέ άλλη Πιάφ ούτε θα ξαναϋπάρξει ποτέ..», είχε πει γι αυτήν ο Ζαν Κοκτώ, ο οποίος διατηρούσε μια μακρόχρονη φιλία μαζί της και που "έφυγε" με τη σειρά του μόλις έξι ώρες μετά την αναγγελία του θανάτου της, λέγοντας ότι «τώρα πια το πλοίο βυθίστηκε, είναι η τελευταία μου μέρα πάνω στη Γη».

Αυτές και τόσες άλλες ιστορίες θα μας παρουσιάσει η μοναδική Ναταλί Λερμίτ που έχει εντυπωσιάσει όλο τον κόσμο με την ιδιότητά της να υποδύεται την Εντιθ Πιάφ σε διάσημες παραστάσεις, όπως την παραγωγή του Αλέν Ντελόν πριν μερικά χρόνια ο οποίος είχε γράψει κι ένα υπέροχο γράμμα στην Εντίθ:

Εντίθ μου,

Εάν βρίσκομαι εδώ απόψε το βράδυ, αυτό είναι για σένα, το ξέρεις καλά.

Για όλες τις χαρές και τις συγκινήσεις που μου έδωσες πέρα από την φιλία σου.

Σε ανάμνηση της τρυφερότητάς σου, για τότε που ήμουν ένας τρελλός νέος.

Σε ένδειξη σεβασμού στην λαμπρότητά σου.

Αλέν Ντελόν

Πώς γεννήθηκαν τα τραγούδια «La vie en rose», «L’hymne à l’amour», «Milord» ή «Non, je ne regrette rien»; Πώς μεγάλωσε στην φτωχογειτονιά του Παρισιού- και στα μπαρ της Πιγκάλ; Πώς η Εντίθ Γκασιόν (Edith Gassion) έγινε το «Μικρό Σπουργίτι» και στην συνέχεια η «Εντίθ»; Πώς συνάντησε τον Μαρσέλ Σερντάν και έζησε μαζί του έναν μυθικό έρωτα;

Τί της οφείλουν ο Ιβ Μοντάν, ο Σαρλ Αζναβούρ, ο Ζορζ Μουστακί και πολλοί άλλοι; Πώς κατανάλωσε την ζωή της δίνοντας παραστάσεις μέχρις εξαντλήσεως, σε πείσμα των γιατρών που της συνιστούσαν επίμονα να ξεκουραστεί; Η πρωτότυπη μορφή της θεατροποιημένης αυτής μουσικής βιογραφίας, πλημμυρισμένης από τα αθάνατα τραγούδια της Πιάφ,  αναπλάθει την ζωή της μ’ έναν τρόπο διασκεδαστικό και συγκινητικό συνάμα.

«Η Πιάφ μου έδωσε αυτό που έψαχνε όλη της τη ζωή…την αγάπη», λέει η Ναταλί. Και αυτήν την αγάπη η ίδια την επιστρέφει στο κοινό της!

Ώρα: 20.00