Χαζεύοντας τα όμορφα τοπία, χαράχτηκαν τα πρώτα μουσικά μονοπάτια μέσα μου.

Χαζεύοντας τα όμορφα τοπία, χαράχτηκαν τα πρώτα μουσικά μονοπάτια μέσα μου.
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο τραγουδοποιός Θανάσης Σκαργιώτης γράφει στο loaded.gr με αφορμή το live του στο Σταυρό του Νότου την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου - Οι νικητές του διαγωνισμού.

27 Ιανουαρίου 2020

Λέξεις και μελωδίες γυρνούσαν πάντα στο μυαλό μου. Θυμάμαι τα οικογενειακά ταξίδια που κάναμε όταν εγώ και η αδερφή μου ήμαστε μικρά παιδιά και υπήρχαν οι κασέτες ακόμα.Τραγουδούσαμε σε όλη την διαδρομή. Σ. Κουγιουμτζής, Μ. Ελευθερίου, Γ. Νταλάρας, Χ. Αλεξίου αλλά και άλλοι καλλιτέχνες αποτελούσαν το βασικό μας ρεπερτόριο για αρκετό καιρό. Έτσι, χαζεύοντας και τα όμορφα τοπία, χαράχτηκαν τα πρώτα μουσικά μονοπάτια μέσα μου. 

Μετά από μερικά χρόνια έπιασα μια κιθάρα στα χέρια μου και τότε ξεκίνησαν όλα. Έπειτα, ήρθε η ροκ μουσική στη ζωή μου και μαζί με τα δημοτικά ακούσματα που είχα από τα πανηγύρια στα χωριά των γονιών μου, άρχισα να φτιάχνω τα πρώτα μου τραγούδια.

Όλα αυτά μπολιάστηκαν μέσα μου με τα χρόνια και αποτυπώθηκαν στον δίσκο «Με του τρελού τα σύνεργα» που κυκλοφόρησε από τη MINOS EMI. Ο Γιώργος Ανδρέου ανέλαβε την ενορχήστρωση και την καλλιτεχνική επιμέλεια του album και η χαρά μου ήταν μεγάλη! Τώρα ετοιμάζεται ο επόμενος δίσκος, με την επιμέλεια του Θύμιου Παπαδόπουλου… και έχω να πω ότι ανυπομονώ!

Αυτά τα τραγούδια, λοιπόν, θα παρουσιάσουμε στον Σταυρό του Νότου club την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου. Αυτά και πολλά άλλα αγαπημένα όλων μας. Θα ταξιδέψουμε από την ροκ μέχρι την παραδοσιακή και λαϊκή μας μουσική.

Δίπλα μου τέσσερις μουσικοί αστέρια. Αντώνης Βλάσσης στα τύμπανα, Νίκος Τσαχτσίρης στο μπάσο, Κωνσταντίνος Κιλάζογλου στην ηλεκτρική κιθάρα και Βασίλης Μαντούδης στο ακορντεόν. Καλεσμένες δύο από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες της νεότερης γενιάς: Ευτυχία Μητρίτσα και Βασιλική Καρακώστα.

Σας περιμένω στον Σταυρό να πούμε τις ιστορίες μας!

________________________

Το loaded.gr εξασφάλισε για εσάς διπλές προσκλήσεις εισόδου για την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στο Σταυρό του Νότου. Για να μπείτε στην κλήρωση στέλνετε e-mail στο [email protected] γράφοντας το ονοματεπώνυμό σας και τη λέξη "Σκαργιώτης".

Οι νικητές είναι:

Αρχοντούλα Μπαλάφα
 
Μαρία Μισυρλή
 
Περισσότερα για το live ΕΔΩ: