Ο Απόστολος Καλτσάς live

Ο Απόστολος Καλτσάς live
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο μπασίστας και συνθέτης παρουσιάζει στις 6 Φεβρουαρίου στη μουσική σκηνή του The Zoo τραγούδια και ορχηστρικά κομμάτια από την προσωπική του δισκογραφία.

05 Φεβρουαρίου 2020

Ο Απόστολος ζει καλλιτεχνικά στην Ελλάδα και στον κόσμο και συνεργάζεται με δημιουργούς από ένα ευρύ καλλιτεχνικό φάσμα. Μέλος για πολλά χρόνια του ιστορικού ροκ συγκροτήματος Υπόγεια Ρεύματα,πλέον συνεργάζεται με world jazz σχήματα όπως η Αγγελική Τουμπανάκη ή η πειραματική "Κρουστή παραμυθία" του Σόλη Μπαρκή,περιοδεύει με τον θρυλικό ερμηνευτή Γιάννη Κούτρα ενώ συμμετέχει συχνά ως performer σε θεατρικές παραστάσεις και χοροθεατρικά δρώμενα.

Στη συναυλία θα παρουσιάσει κομμάτια της πρώτης του δισκογραφικής δουλειάς, της "Μυθοτοπίας", που όπως μαρτυρά η λέξη είναι ένας κύκλος τραγουδιών και ορχηστρικών, μια μουσική περιπλάνηση σε διάφορα μέρη της Ελλάδας,της Μεσογείου και του κόσμου. Κάθε τραγούδι-προορισμός είναι ένας ξεχωριστός τόπος, μια μικρή ταξιδιωτική ιστορία, μια απρόσμενη συνάντηση ετερόκλητων ήχων. Οι τρομπέτες της Αβάνας αντηχούν τους βυζαντινούς δρόμους της Αστυπάλαιας, η γλυκιά αναρχία της Βαρκελώνης αποπλανεί τα κορίτσια των κόκκινων φαναριών του Άμστερνταμ, ένας καλοκαιρινός έρωτας στο Κάτω Κουφονήσι αντιλαλεί μέχρι την κάποτε κοσμοπολίτικη Αλεξάνδρεια...

Παράλληλα, θα παρουσιάσει το καινούριο του project με τίτλο Emotional Algebra που θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα. Πρόκειται για τοπία κινηματογραφικής αισθητικής όπου ο μελωδικός λυρισμός συναντά τον τζαζ αυτοσχεδιασμό.

Συνοδοιπόροι του σε αυτά τα ταξίδια μερικοί από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους της νέας γενιάς των Ελλήνων μουσικών που αποτελούν το Apostolos Kaltsas sextet.

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος στο πιάνο, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στην τρομπέτα, ο Γιάννης Παπαναστασίου στο σαξόφωνο,ο Πάνος Τζινιόλης στα τύμπανα,ενώ τα τραγούδια θα αποδώσει μοναδικά ο Μάκης Παπαγαβριήλ.

Έναρξη: 21:30