Οι Natural Right στο θρυλικό reggae στέκι των Ιλισίων, Red Sea

Οι Natural  Right στο θρυλικό reggae στέκι των Ιλισίων, Red Sea
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ανανεώνουν το μηνιαίο live ραντεβού τους, αυτή τη φορά σε ένα μεταμεσονύκτιο live, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου.Στα decks τους συνοδεύουν ο Nikos Kilimanjaro και ο Γιάννης Βαρνάβας των Locomondo.

10 Φεβρουαρίου 2020

Οι Natural Right αρχικά σχηματίστηκαν στο Reading της Μεγάλης Βρετανίας το 2004, με το όνομα The Unsuccessfuls. Τα αδέρφια, Alex και Emil Potamianos από την Αθήνα, μετακόμισαν στην Αγγλία από την Λισαβόνα, όπου μεγάλωσαν.

Η μπάντα περιόδευσε σε σχεδόν ολόκληρη τη Μεγάλη Βρετανία έχοντας καλό radio airplay και εξαιρετικές κριτικές για το EP τους “Sweet Lies”. Η μουσική τους ήταν ένα μίγμα από ska, punk και blues με στοιχεία από progressive rock.

Σήμερα η μπάντα έχει ως βάση την Αθήνα και το Λονδίνο και αποτελείται από τους Alex Potamianos (φωνητικά, κιθάρα), Emil Potamianos (πιάνο, πλήκτρα), Panagiotis Charalampopoulos (μπάσο), Fivos Katsifloros (drums), Giorgos Konstantakis (σαξόφωνο).

Οι Natural Right έχουν πλέον υιοθετήσει το δικό τους ήχο, ένα συνδυασμό Rocksteady Reggae και Nu-Ska Rock. Τα πρώτα τους singles τα δούλεψαν με τον παραγωγό/mixer Simon “Barny” Barnicott (γνωστό από τις συνεργασίες του με τους Arctic Monkeys, Kasabian και Placebo), στο δικό του στούντιο ηχογραφήσεων κάπου στα βάθη της βρετανικής εξοχής, ενώ πριν δύο περίπου χρόνια κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single με τίτλο “Anna”, που ακούστηκε αρκετά στο ελληνικό ραδιόφωνο(Pepper, En Lefko, Kosmos, Galaxy κλπ.).

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ήταν opening act σε ένα live των Locomondo, και έκτοτε συνεργάζονται, τόσο στο στούντιο όσο και συναυλιακά στις διάφορες εμφανίσεις τους στην Αθήνα, με τον κιθαρίστα των Locomondo, Γιάννη Βαρνάβα.

Ένα μήνα μετά, τον Οκτώβριο, έκαναν μια σειρά από live στο UK, όπου και προσκλήθηκαν από τον Gaz Mayall (γιό του John Mayall), οικοδεσπότη και διοργανωτή του θρυλικού Gaz’s Rockin Blues στο Soho, να παίξουν για το μακροβιότερο εβδομαδιαίο blues show του Λονδίνου. Από αυτό έχουν περάσει θρυλικά ονόματα όπως οι The Meteors, Alton Ellis και Lee Perry, και είναι γνωστό ως το αγαπημένο nightclub της Meghan Markle στην πόλη. Αυτή την περίοδο οι Natural Right κάνουν συναυλίες στην Ελλάδα και το UK ενώ δουλεύουν το επόμενό τους single…

Ώρα έναρξης: 23.30