Media News εν τάχει (10/02)

Media News εν τάχει (10/02)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στον αέρα το πρώτο τρέιλερ για την επαναφορά του Mega.

10 Φεβρουαρίου 2020

Μετά τις διαφημιστικές κάρτες που ανέβηκαν από την Παρασκευή στα social media του «μεγάλου καναλιού» και σε διάφορες ταμπέλες εντός του Λεκανοπεδίου, σήμερα βγήκε κι επισήμως το πρώτο spot που προετοιμάζει τους τηλεθεατές για την επαναλειτουργία του Mega. Έχει ως επίκεντρο το ιστορικό λογότυπο του καναλιού με την «βεντάλια» σε διάφορες παραλλαγές, με ήχο από το πρώτο του σήμα που ακούστηκε για πρώτη φορά πριν 30 χρόνια. Το δημιουργικό επιμελήθηκε η διαφημιστική εταιρεία «CREAM». Ιδού:

-------------------------

«Πανηγυρίζουν» για τις πρωτιές τους τα κανάλια. Ο Alpha για το «Φως στο Τούνελ» της περασμένης Παρασκευής, που κατέγραψε 19,4% στο σύνολο και 28,2% στις γυναίκες, και τις εκπομπές του Άκη Πετρετζίκη το περασμένο ΣΚ. Το «Kitchen Lab» είχε το Σάββατο 22,8% στο σύνολο και στο «δυναμικό κοινό», και την Κυριακή 18,2% στο σύνολο και 18,6% στο «δυναμικό κοινό».

-------------------------

Ο ΑΝΤ1 για «Το Πρωινό» της Φαίης Σκορδά, που για την εβδομάδα 03-07/02 είχε μέσο όρο 21,4% στο «δυναμικό κοινό», αφήνοντας πίσω τον ανταγωνισμό κατά 3,8 μονάδες. Πιο «πιστές» στην εκπομπή ήταν οι γυναίκες με μέσο όρο 23,8%. Την Δευτέρα 03/02 κατέγραψε και την υψηλότερη επίδοσή της στη σεζόν στο 18-54, με 25,3%.

-------------------------

Και ο ΣΚΑΪ για το «Καλημέρα» του Γιώργου Αυτιά, που για ένα ακόμα Σαββατοκύριακο ήταν πρώτο στην πρωινή ζώνη, στο σύνολο, με 21,1% το Σάββατο και 20% την Κυριακή. Ο μέσος όρος της εκπομπής το περασμένο ΣΚ ήταν στο 19,8%, με διαφορά 1,8 μονάδων από το δεύτερο κανάλι.

-------------------------

Με αφορμή την συμπλήρωση 45 ετών από τον θάνατο του Νίκου Καββαδία, το αρχείο της ΕΡΤ ανέβασε στο ert.gr το επεισόδιο του «Παρασκηνίου» με τίτλο «Ο ποιητής Νίκος Καββαδίας», από το 2002. Στην κάμερα της εκπομπής μίλησαν για το έργο και τη ζωή του μεγάλου Έλληνα ποιητή ο συγγραφέας Δημήτρης Καλοκύρης, ο (επίσης) συγγραφέας Θανάσης Βαλτινός και ο (αείμνηστος) Θάνος Μικρούτσικος.

-------------------------

Οι επιδημίες της περιόδου 1850-1930 στην Ελλάδα, θα απασχολήσουν το νέο επεισόδιο της «Αφύλαχτης Διάβασης» του Θωμά Σίδερη. Το Σάββατο 15/02 στις 12 το μεσημέρι, και μέσα από τις συχνότητες του Πρώτου Προγράμματος, το ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ εστιάζει στο Λοιμοκαθαρτήριο του Αγίου Γεωργίου, ενός μικρού νησιού στον κόλπο της Σαλαμίνας, όπου αρχικά αντιμετωπίζονταν ασθένειες όπως η χολέρα, η πανώλη και ο τύφος.