Και οι Belle and Sebastian μαζί με τους Placebo στο TerraVibe

Και οι Belle and Sebastian μαζί με τους Placebo στο TerraVibe
Ακολουθήστε μας στο Google news

Νέα ονόματα προστέθηκαν στο line up: και Digital 21 και Stefan Olsdal...

11 Φεβρουαρίου 2020

Οι Belle and Sebastian, το συγκρότημα από τη Γλασκώβη, 26 χρόνια μετά την ίδρυσή του (1994) από τον ανήσυχο και χαρισματικό Stuart Murdoch, έρχεται να πλουτίσει με την ευαισθησία των στίχων και της μουσικής του το Rockwave Festival.

Δίκαια θεωρούνται οι «μελωδοί της νέας εποχής». Η alternative indie μουσική των Belle & Sebastian – με καταγωγή στη folk-rock αλλά και στην pop των '60s – χρωματίζει ιδανικά το line up της δεύτερης μέρας του Rockwave πριν τους headliners Placebo. Με το γειωμένο ρομαντισμό και την κομψή μελωδικότητα τους θα μας προσφέρουν τα συστατικά του μουσικού τους σύμπαντος, χαρίζοντας μας πολλά και αγαπημένα τραγούδια (I want the World to Stop, I'm a Cuckoo, Fold your Hands Child, The Boy with the Arab Strap, Legal Man, Lazy Line Painter Jane, This Is Just A Modern Rock Song, If You're Feeling Sinister, Another Sunny Day, Sister Buddha, The Party Line, We Were Beautiful και τόσα άλλα).

Οι Belle and Sebastian ήταν και παραμένουν «πολιτικό» συγκρότημα απλά και μόνο μέσα από την εμφανή ανεξαρτησία τους από τη μουσική βιομηχανία αλλά και την ηθική πρακτική του DIY που υιοθέτησαν. Σε όλη τη διαδρομή τους, έμειναν πιστοί στην τέχνη της τραγουδοποιΐας, μακριά από συμβατικούς κανόνες. Η σοφιστικέ και κομψή ειρωνεία που τους διακρίνει είναι μια μορφή κριτικής ενώ η ζωντανή σχέση με το κοινό τους τους κάνει ιδιαίτερα επιδραστικούς στη μουσικόφιλη κοινότητα.

Οι Belle and Sebastian (Stuart Murdoch, Stevie Jackson, Sarah Martin, Chris Geddes, Richard Colburn, Bobby Kildea) με το «How do you solve your human problems» δεν υπόσχονται μαγικές λύσεις στα ανθρώπινα προβλήματα. Προσφέρουν όμως προβληματισμό, αυθεντική συγκίνηση και εξαίσια μουσική. Στοιχεία που μπορεί να αποτελέσουν την αρχή μιας λύσης...

Πίσω από το ψευδώνυμο Digital 21,κρύβεται η μουσική ιδιοφυία του βετεράνου πλέον, Ισπανού παραγωγού ηλεκτρονικής μουσικής, Miguel Lopez Mora, που εδώ και 30 χρόνια μεσουρανεί στην παγκόσμια ηλεκτρονική σκηνή.

Καταξιωμένοι ήδη και οι δυο τους μέσα από τα δικά τους σχήματα, γνωρίστηκαν στην πειραματική μουσική σκηνή της Μαδρίτης, και «έδεσαν» αμέσως. Πολυοργανίστες και οι δύο μοιράζονται ένα κοινό πάθος για την ηλεκτρονική, τη ροκ και την κλασσική μουσική, ένα πάθος που τους οδήγησε το 2017 στη δημιουργία του ντεμπούτου άλμπουμ τους με τίτλο «Inside» - ένα σύγχρονο υβρίδιο ηλεκτρονικής μουσικής, που αναμειγνύει τους ήχους των κλαμπ με αληθινά μουσικά όργανα.

Δουλεύοντας από τα στούντιο τους στη Μαδρίτη και στο Λονδίνο, το άλμπουμ ωρίμασε εν μέσω πολλών ταξιδιών μπρος και πίσω: «Οι αποστάσεις έδωσαν στα τραγούδια ένα γόνιμο ταξιδιάρικο ύφος», λέει ο Stefan, «Σα να στέλνουμε τα κομμάτια σε τροχιά και ύστερα να τα τραβάμε αργά πίσω στη γη καλυμμένα από διαστημική σκόνη».

Το αποτέλεσμα κρίθηκε ως εντυπωσιακό. Το υβρίδιο της μουσικής τους, τελικά, αναπτύχθηκε τέλεια και παράλληλα άναρχα, δίνοντας πνοή και εκφράζοντας την ουσία της ψυχής των δύο μουσικών.

Περισσότερα ΕΔΩ