Τα Πειραγμένα στο Galata Gazi

Τα Πειραγμένα στο Galata Gazi
Ακολουθήστε μας στο Google news

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου με τον Δημήτρη Λάππα, τον Γιώτη Κιουρτσόγλου, τον Στέφανο Δημητρίου και την Ιφιγένεια Ιωάννου.

12 Φεβρουαρίου 2020

Το Ρεμπέτικο, τα Blues, το Ροκ, η Ρέγγε, τα Δημοτικά, η Soul η Funk, οι λαϊκές μουσικές του κόσμου  και όλα τα άλλα είδη μουσικής, δεν είναι απλώς είδη μουσικής... είναι τρόπος ζωής, είναι σκεπτικό, είναι νοοτροπία, είναι τρόπος λειτουργίας, άμυνας και εκτόνωσης απέναντι στο κατεστημένο της εξουσίας. Είναι αυτό που βοήθησε και βοηθάει τον κόσμο να αφήνει πίσω τα προβλήματά του και να ξεφεύγει από την πραγματικότητα. Μια τέτοια "άλλη πραγματικότητα", με τους ρυθμούς και τη μίξη όλων των ειδών της μουσικής μαζεύτηκαν για να φτιάξουν ο Δημήτρης Λάππας κιθάρα ακουστική, ηλεκτρική, τζουράς, ο Γιώτης Κιουρτσόγλου μπάσο 5χορδο άταστο και συγκερασμένο και ο Στέφανος Δημητρίου τύμπανα, σε συνεργασία με την Ιφιγένεια Ιωάννου στο κανονάκι και στο τραγούδι.

Πολυμήχανοι και ταλαντούχοι, ανατρέπουν τις δομές και τις φόρμες, αλλάζουν κοστούμια στις μελωδίες, αποκαλύπτουν τις μυστικές φωνές των τραγουδιών. Σαν καθαρόαιμα πειραχτήρια "πειράζουν" αγαπημένα τραγούδια και τα κάνουν τραγούδια του κόσμου.

Ανατρέχοντας στο παρελθόν συναντάνε τη Ρόζα Εσκενάζυ, τον Στράτο Παγιουμτζή, τον Μανώλη Χιώτη, τον Βασίλη Τσιτσάνη και τόσους άλλους, να αποτυπώνουν τα καθημερινά τους ντέρτια και καημούς στις μουσικές τους, όπως ακριβώς έκαναν και οι gypsy της Γαλλίας, οι Αργεντίνοι μπαντονεονίστες και οι μπλουζίστες του Mississippi και της Νέας Ορλεάνης. Αυτές τις στιγμές τις φωτίζουν με την δική τους φωτιά και ερμηνεία.

Με μαγιά την δεξιοτεχνία και  συστατικά την φαντασία και τον διεθνισμό, "Τα Πειραγμένα" βαφτίζουν στο ρυθμό του σήμερα τραγούδια του 1930-1970 με τις ανατρεπτικές ενορχηστρώσεις και ιδέες του Δημήτρη Λάππα.

Ώρα:21:30