«Απόφαση φίμωσης κι επιβολή προπαγάνδας» στην ΕΡΤ

«Απόφαση φίμωσης κι επιβολή προπαγάνδας» στην ΕΡΤ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι δημοσιογράφοι της περιφέρειας στην ΕΡΤ δεν μπορούν πια να «ανεβάζουν» μόνοι τους τις ειδήσεις της περιοχής τους (όπως συνέβαινε έως τώρα) αν δεν προηγηθεί έλεγχος από την Αθήνα!

26 Φεβρουαρίου 2020

Αδιανόητα πράγματα! Είναι προφανές πως δεν θέλουν να περνούν ειδήσεις από τα νησιά του Αιγαίου. Δεν πρέπει να είναι άσχετο αυτό που συνέβη χθες στην ΕΡΤ και αποκάλυψε το e-tetRadio: εξαφανίστηκε μία ανταπόκριση που διαβάσαμε Δευτέρα βράδυ, από την ΕΡΤ του Βόρειου Αιγαίου, με τίτλο «Ανθρώπινη ασπίδα εναντίων ΜΑΤ - Στα λιμάνια και τους δρόμους οι κάτοικοι της Λέσβου». Διαβάστε ΕΔΩ.

Και σήμερα «έσκασε» η προληπτική λογοκρισία. Οπως λένε και εργαζόμενοι στην ΕΡΤ (αναμένεται ανακοίνωση), «αφορμή για την απροκάλυπτη λογοκρισία αποτέλεσε ένα δημοσίευμα- ρεπορτάζ της ΕΡΤ Β. Αιγαίου, σχετικό με τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο νησί της Λέσβου και της Χίου. Το ρεπορτάζ "δεν άρεσε" στον αρχισυντάκτη της Διεύθυνσης Πολυμέσων και η διοίκηση αφαίρεσε τον έλεγχο αναρτήσεων στον ιστότοπο για όλους τους συντάκτες και των 19 Περιφερειακών Σταθμών».

Ετοιμάζονται μάλιστα να κάνουν καταγγελία στην ΠΟΕΣΥ. Και δηλώνουν ότι «είμαστε αποφασισμένοι ως δημοσιογράφοι της Περιφέρειας, να κατεβάσουμε τα μολύβια μας, σε περίπτωση που η διοίκηση εμμείνει στην απόφαση φίμωσης και στην επιβολή προπαγάνδας».

Γιατί δεν αλλάζει το όνομά της η ΕΡΤ να το κάνει ΥΕΝΕΔ;