Mε τη μουσική βαδίζω πλάι πλάι από τότε που γεννήθηκα

Mε τη μουσική βαδίζω πλάι πλάι από τότε που γεννήθηκα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με αφορμή τη συναυλία του στην Αίθουσα Διδασκαλίας του συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής μαζί με τη Χαριτίνη Πανοπούλου, ο Νίκος Καρακαλπάκης, γράφει στους αναγνώστες του loaded.gr.

02 Μαρτίου 2020

Mε τη μουσική βαδίζω πλάι πλάι από τότε που γεννήθηκα.

Την έχω παρέα στα πιο όμορφα μου ταξίδια, στις εικόνες της φύσης που αποτυπωθήκαν με την συνοδεία της σαν soundtrack  στο μυαλό μου, στις προσωπικές μου στιγμές. Το τραγούδι το αγάπησα γιατί εκεί μπορώ να εκφράσω αυτά που δεν βγαίνουν εύκολα στα χείλη. Η μουσική μου δίνει μια άλλη ορμή, με μεταμορφώνει, νιώθω ασφαλής στην αγκαλιά της. Με αυτή τη δύναμη της υπάρχω επαγγελματικά στον χώρο αρκετά χρόνια, με πολύ όμορφους σταθμούς στο ταξίδι αυτό (Γιάννης Σπανός, Γιώργος Χατζηνάσιος, Νένα Βενετσάνου, Πηγή Λυκούδη, Αρετή Κοκκίνου και πολλοί άλλοι σημαντικοί συνεργάτες) σε υπέροχους χώρους (Σισμανόγλειο Μέγαρο Κων/πολης, Μουσείο Μπενάκη, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός» κ.α).

Επόμενος σταθμός μου ο πολύ ζεστός και φιλόξενος χώρος της αίθουσας της βιβλιοθήκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Σε επιμέλεια δική μου, μαζί με δύο ταλαντούχους συνεργάτες της γενιάς μου, την Χαριτίνη Πανοπούλου και τον Γιώργο Τσοκάνη, θα παρουσιάσουμε το πρόγραμμα μας με τον τίτλο «Ψάξε στο ονειρό μας». Τραγούδια από τις αρχές του περασμένου αιώνα έως σήμερα με αναφορές σε πολύ σημαντικούς Έλληνες δημιουργούς όπως: Αττίκ,Χατζιδάκις,Τσιτσάνης, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Σπανός, Μικρούτσικος, Χατζηνάσιος, Γκάτσος, Ελευθερίου, Νικολακοπούλου, Βενετσάνου, Aφοι Κατσιμίχα και πολλοί ακόμη. Θα ακουστεί για πρώτη φορά ζωντανά το ολοκαίνουριο μου τραγούδι σε μουσική και στίχους του Γιώργου Καγιαλίκου με τον τίτλο «Ιέρεια» καθώς και τραγούδια από την προσωπική μου δισκογραφία.

Θα χαρώ να έρθετε και να ονειρευτούμε μαζί μέσα από τα τραγούδια.

*Φωτογραφία Νίκου Καρακαλπάκη: Γρηγόρης Καπόλας

Περισσότερα ΕΔΩ