Και δεύτερη συναυλία για Τα Λογοκριμένα

Και δεύτερη συναυλία για Τα Λογοκριμένα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της συναυλίας Τα Λογοκριμένα, η οποία ήταν sold out, το αθηναϊκό κοινό που δε μπόρεσε να παρακολουθήσει τη συναυλία, θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία στις 19 Μαρτίου στο θέατρο Ολύμπια.

04 Μαρτίου 2020

Μία αναδρομή σε τραγούδια που υπέστησαν λογοκρισία από το 1937 μέχρι τα πρώτα χρόνια της Μεταπο-λίτευσης με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής δήμου Αθηναίων, τον Κώστα Μακεδόνα, τη Ρίτα Αντωνόπουλου, τον Λεωνίδα Κακούρη και την Ελένη Καρακάση.

Το 1937 το δικτατορικό καθεστώς του Ιωάννη Μεταξά διαμορφώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το νομοθετικό πλαίσιο προληπτικής λογοκρισίας στο θέατρο, το τραγούδι και το βιβλίο, που εφαρμόστηκε και από τις μετέπειτα κατοχικές κυβερνήσεις μέχρι την πτώση της Χούντας το 1974.

Στη συνέχεια, η λογοκρισία έχει ατονήσει μεν αλλά εξακολουθεί να υφίσταται έως το 1994, όταν καταργείται οριστικά. Στη μουσική παράσταση θα ακουστούν τραγούδια σπουδαίων ελλήνων συνθετών, από το ρεμπέτικο μέχρι το λαϊκό και το αστικό τραγούδι, που πιάστηκαν στη μέγγενη της λογοκρισίας.

Τραγούδι: Κώστας Μακεδόνας Ρίτα Αντωνοπούλου | Αφήγηση: Λεωνίδας Κακούρης Ελένη Καρακάση | Ιδέα – Έρευνα –Κείμενα: Δημήτρης Χαλιώτης | Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Κώστας Μακεδόνας – Δημήτρης Χαλιώτης

Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής δήμου Αθηναίων

Ενορχηστρώσεις – Καλλιτεχνική Επιμέλεια Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής: Άγγελος Ηλίας

Ώρα: 20:30