«Η κυβέρνηση να διαφυλάξει την ασφάλεια και την ακεραιότητα των φωτορεπόρτερ»

«Η κυβέρνηση να διαφυλάξει την ασφάλεια και την ακεραιότητα των φωτορεπόρτερ»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Νέα ανακοίνωση-καταγγελία της ΕΦΕ.

08 Μαρτίου 2020

Όπως αναφέρει η Ένωση Φωτορεπόρτερ, τα κρούσματα τρομοκρατίας εναντίον των μελών της από μέλη της αστυνομίας και του λιμενικού συνεχίζονται, παρά τις εκκλήσεις της. Συγκεκριμένα κάνει λόγο για «αναίτιες προσαγωγές» φωτορεπόρτερ που καλύπτουν τα γεγονότα στα Ελληνοτουρκικά σύνορα, ακόμα και για συστηματικούς προπηλακισμούς από τις αρχές, καλώντας την κυβέρνηση να παρέμβει και να δώσει τέλος στα παραπάνω περιστατικά. Παρακάτω η ανακοίνωση της ΕΦΕ:

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση για μια ακόμη φορά να καταγγείλουμε τα περιστατικά βίας και παρεμπόδισης της άσκησης του λειτουργήματος των συναδέλφων μας που καλύπτουν τα γεγονότα στη Λέσβο.

Παρά την έκκλησή μας της 1ης Μαρτίου 2020, όσον αφορά τον τραυματισμό ξένου συναδέλφου, με την οποία καλούσαμε τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, να διερευνήσουν διεξοδικά τα περιστατικά βίας κατά των συναδέλφων και να αποδοθούν ευθύνες, όχι μόνο δεν διαπιστώσαμε καμιά τέτοια διάθεση στην πράξη, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, ΟΠΩΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ, ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΖΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΟΤΑΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Ή ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΙΤΙΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΩΡΕΣ «ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ» ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ.

Για μια ακόμη φορά επαναλαμβάνουμε πως είναι το λιγότερο, παράλογο, εν έτει 2020 να «αποκεφαλίζουμε τον αγγελιοφόρο» όταν και όποτε δε μας αρέσει η είδηση που φέρνει, και ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΕΣ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ.