Δημοσιογράφοι παίζουν πολιτικά παιχνίδια και αντί να ντρέπονται μας κουνούν το δάχτυλο

Δημοσιογράφοι παίζουν πολιτικά παιχνίδια και αντί να ντρέπονται μας κουνούν το δάχτυλο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Σταμάτης Μαλέλης, Γενικός Διευθυντής του Mega, μίλησε στο Libre.gr για την τηλεόραση και τη δημοσιογραφία...

09 Μαρτίου 2020

Πιστεύει λοιπόν πως το Mega θα γίνει και πάλι το πρώτο κανάλι της ελληνικής τηλεόρασης; «Όλοι σ’ αυτό το κανάλι δουλεύουμε με πάθος και θα τα καταφέρουμε».

Κι εξηγεί τι σημαίνει Σχολή Μαλέλη: «Να βλέπεις την ιερότητα της είδησης και να εργάζεσαι για την αποκάλυψή της. Στην σχολή αυτή δεν χωράνε συμβιβασμοί ούτε παραγοντισμοί και προσωπικές ατζέντες. Είναι η δημοσιογραφία της έρευνας και της δημοσιοποίησης. Μπορεί να ασχολούμαι με την πολιτική αλλά αποφεύγω τις πολλές συναναστροφές με τους πολιτικούς».

Και παραδέχεται πως έκανε λάθη: «Ποιος άνθρωπος που δουλεύει δεν κάνει λάθη. Μην ξεχνάτε όμως ότι είμαι τριάντα ολόκληρα χρόνια διευθυντής καναλιών. Όλων των καναλιών! Και αυτό κάτι σημαίνει. Τίποτα δεν γίνεται στην τύχη. Πως μπορείς να είσαι τριάντα χρόνια στο κοντρόλ και να μην έχεις κάνει λάθη;».

Διαχωρίζει μάλιστα τον πολιτικοποιημένο δημοσιογράφο από τον στρατευμένο και παπαγαλάκι. «Το να έχεις τις πολιτικές σου απόψεις δεν είναι κακό. Το να διαβάζεις non paper και να κάνεις πολιτικά παιχνίδια για λίγα ψίχουλα εξουσίας είναι αθέμιτο. Δυστυχώς δημοσιογράφοι παίζουν πολιτικά παιχνίδια και αντί να ντρέπονται μας κουνούν το δάχτυλο».