Αμέτρητες οι ακυρώσεις συναυλιών στο εξωτερικό

Αμέτρητες οι ακυρώσεις συναυλιών στο εξωτερικό
Ακολουθήστε μας στο Google news

Καλλιτέχνες και συγκροτήματα ανακοινώνουν αναβολές στις περιοδείες τους κυρίως στην Ασία αλλά και σε άλλες χώρες.Προσπάθειες να μην ματαιωθούν Coachella και Stagecoach

10 Μαρτίου 2020

Με πιο πρόσφατη αυτή της διοργανώτριας εταιρείας “Live Nation” για την ακύρωση των συναυλίων της Madonna Δευτέρα και Τρίτη στο Παρίσι, οι ανακοινώσεις εδώ και μέρες είναι αμέτρητες από καλλιτέχνες και συγκροτήματα λόγω του κορωνοϊού.

Οι Pearl Jam ακυρώνουν την περιοδεία τους στη Βόρεια Αμερική «με μεγάλη λύπη και δυσαρέσκεια» όπως έγραψαν. Συνολικά 17 συναυλίες τους ακυρώνονται σε ΗΠΑ και Καναδά που ήταν προγραμματισμένες από τις 18 Μαρτίου έως και τις 19 Απριλίου. Οι ίδιοι δήλωσαν ότι «τα επίπεδα κινδύνου είναι πολύ υψηλά για να αισθανόμαστε εμείς άνετα. Προσθέστε ότι έχουμε θερμούς φαν που ταξιδεύουν για να μας δουν».

Η Mariah Carey θα τραγουδήσει στη Χαβάη τον Νοέμβριο και όχι στις 10 Μαρτίου. «Οι διεθνείς οδηγίες για τα ταξίδια μας αναγκάζουν να βάλουμε πάνω απ’ όλα την ασφάλεια» έγραψε η ίδια ενώ υποσχέθηκε στους θαυμαστές της στη Χονολουλού ότι θα τους αποζημιώσει με ένα Χριστουγεννιάτικο show.

Ο Stormzy ακύρωσε την περιοδεία του σε Μαλαισία, Σιγκαπούρη, Ιαπωνία, Κίνα και Νότια Κόρεα με τον ράπερ να υπόσχεται ότι θα επιστρέψει.

Η Avril Lavigne αρχικά ακύρωσε το show της στη Ζυρίχη που ήταν προγραμματισμένο για τις 13 Μαρτίου και στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι ακυρώνει τις συναυλίες της μεταξύ άλλων σε Ιαπωνία, Ταιβάν, Χονγκ Κονγκ και Φιλιππίνες.

Το K-Pop συγκρότημα BTS, ακύρωσε τις συναυλίες του στη Σεούλ τον Απρίλιο, ενώ συναυλίες τους σε Ασιατικές χώρες ακύρωσαν επίσης οι Green Day, οι Slipknot, οι Foals, οι The National, οι Pixies και οι New Order.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη είναι οι συζητήσεις, δύο από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ των ΗΠΑ το Coachella και το Stagecoach, να πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο.

Οι υπεύθυνοι κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να διεξαχθούν τον δεύτερο μήνα του Φθινοπώρου. Τις επόμενες ώρες οι διοργανωτές θα είναι σε θέση να ανακοινώσουν εάν τελικά θα μεταφερθούν ή θα ακυρωθούν οριστικά για το 2020.