Τρεις δεκαετίες στον αέρα της Αθήνας ο Atlantis 105.2

Τρεις δεκαετίες στον αέρα της Αθήνας ο Atlantis 105.2
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ένα ιστορικό και ταυτόχρονα ιδιαίτερο ραδιόφωνο στα FM της πόλης.

18 Μαρτίου 2020

30 χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει φέτος ο Atlantis 105.2. Ένας μουσικός ραδιοσταθμός που κατάφερε και άντεξε στα ερτζιανά, παρά τα όποια εμπόδια εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της «διαδρομής» του. Με αφετηρία το 1990 και την συχνότητα των 90 FM, ο Atlantis παρόλο που είναι πιο γνωστός ως ροκ σταθμός, έχει κατά καιρούς εντάξει κι άλλα μουσικά είδη στο airplay του. Ξένο ροκ, ελληνικό ροκ, metal, hip hop, rap, jazz, lounge, electro κ.ά. Από τα μικρόφωνά του δε, πέρασαν παραγωγοί που είτε «ανδρώθηκαν» εκεί και (ορισμένοι εξ αυτών) αργότερα έκαναν καριέρα σε άλλα ραδιόφωνα, είτε ήδη μεγάλα «ονόματα».

Το γεγονός που σημάδεψε την ιστορία του ήταν η περίφημη «σφαγή» του Υμηττού πριν 19 χρόνια, τον Μάρτιο του 2001. Ο Atlantis ήταν ένα από τα «θύματα» του μαζικού «λουκέτου» που μπήκε σε όλα σχεδόν τα ραδιόφωνα της Αθήνας. Η συχνότητά του καταργήθηκε, καθώς μετακινήθηκε στους 90.1 ο 902 Αριστερά στα FM, ενώ δεν του δόθηκε άδεια στους διαγωνισμούς που έγιναν το 2001 και το 2002. Ήταν τέτοια η απήχησή του, ειδικά στα νεανικά κοινά, που διοργανώθηκαν ακόμα και συναυλίες με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, ενάντια στο κλείσιμό του.

Για λίγο διάστημα έβγαινε στα FM ως «Μαχητής» στους 88.4, για να επιστρέψει μετά από 3 χρόνια με το κανονικό του όνομα σε νέα συχνότητα, στους 105.2. Έπειτα ακολούθησε μια πολυετής «μάχη» του ραδιοσταθμού με το ΕΣΡ, για την απόκτηση Βεβαίωσης Νόμιμης Λειτουργίας. Εν τέλει, πριν δύο χρόνια, δικαιώθηκε χάρη στο ΣτΕ και πλέον εκπέμπει νόμιμα, μαζί με τους υπόλοιπους «μεγάλους» της πόλης.

Από το e-tetRadio ευχές για ακόμα μεγαλύτερη μακροημέρευση.