Ο Κώστας Μπακογιάννης δεν ακολούθησε την πεπατημένη

Ο Κώστας Μπακογιάννης δεν ακολούθησε την πεπατημένη
Ακολουθήστε μας στο Google news

Πήγε η Μαργαρίτα Μυτιληναίου στον Αθήνα 9.84 και άρχισε, αυτός, να γίνεται κανονικό ραδιόφωνο...

26 Μαρτίου 2020

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Μπορώ να το αποκαλύψω πλέον: είχα συνομιλήσει με τον Κώστα Μπακογιάννη, τον Δήμαρχο Αθηναίων, λίγες μόλις ημέρες αφότου ανέλαβε Δήμαρχος Αθηναίων. Μιλήσαμε για τον Αθήνα 9.84. Δεν ήταν, εκείνη τη στιγμή, στις άμεσες προτεραιότητές του. Λογικό. «Εχω τόσα πολλά πράγματα να δω αυτές τις δύο-τρεις πρώτες εβδομάδες που ο ραδιοσταθμός πάει λίγο πιο πίσω» μου είπε.

Μου εκμυστηρεύτηκε πάντως πως θα προτιμούσε να το κάνει λίγο διαφορετικά. Να μην ακολουθήσει την πεπατημένη, να μη βάλει κι αυτός ένα κομματικό στέλεχος στη διεύθυνση του Αθήνα 9.84. Ή, έναν, δημοσιογράφο με δηλωμένα πολιτικά πιστεύω. «Μήπως έχεις να μου προτείνεις και κανέναν;» είπε γελώντας μεταξύ σοβαρού και αστείου.

Η αλήθεια είναι πως δεν τον πίστεψα. Σιγά μην αφήσει το κόμμα να χαθούν θέσεις. Αλλωστε έκαναν κανονική επιδρομή στο κράτος, το είδαμε. Κι έμεινε εκεί η συζήτησή μας. 

Πέρασε ένα δίμηνο περίπου, ίσως και λίγο περισσότερο, όταν και μας ήρθε η πληροφορία πως παίζει το όνομα της Μαργαρίτας Μυτιληναίου. Και πέρασε άλλο τόσο διάστημα μέχρι η Μαργαρίτα να αναλάβει δράση.

Τα πρώτα δείγματα γίνονται ήδη φανερά. Από το νέο πρόγραμμα έως και τη μουσική που ακούγεται. Από τις καινούργιες εκπομπές έως και τα αφιερώματα.

Βέβαια έως τώρα τα πράγματα ήταν / είναι εύκολα. Πήρε ένα αδιάφορο ραδιόφωνο -Γιώργος Καμίνης και Νόνη Καραγιάννη τα κατάφεραν πολύ καλά- και του έδωσε / δίνει οντότητα. Ήταν τόσο μα τόσο ανύπαρκτο που η πρώτη δουλειά ήταν εύκολη. Από εδώ και στο εξής ξεκινά όμως το δύσκολο έργο. Για να... δούμε λοιπόν τι θα... ακούσουμε.