Να παίζουν τα ραδιόφωνα περισσότερα ελληνικά τραγούδια;

Να παίζουν τα ραδιόφωνα περισσότερα ελληνικά τραγούδια;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το έκαναν στη Δανία πάντως, αυξάνοντας για το επόμενο διάστημα το playlist εγχώριων καλλιτεχνών από 49% σε 80%.

30 Μαρτίου 2020

Οπως διαβάζουμε, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της Δανίας υποστηρίζουν τους δικούς τους καλλιτέχνες παίζοντας περισσότερη τοπική μουσική σε απάντηση στον Covid19.

Αυτό αφορά κατά βάση το Δανικό Εθνικό Ραδιόφωνο, αλλά και τους ιδιωτικούς ραδιοσταθμούς. Τα ραδιόφωνα της Δανίας συμφώνησαν με τον Υπουργό Πολιτισμού της χώρας, Joy Mogensen, να υποστηρίξουν τους τοπικούς καλλιτέχνες και τους κατόχους πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων, παίζοντας περισσότερη τοπική μουσική (αντί για μεγάλες διεθνείς επιτυχίες).

Από την Τετάρτη 25 Μαρτίου λοιπόν και για δύο εβδομάδες, το Δανικό Εθνικό Ραδιόφωνο αύξησε το μερίδιο της δανικής μουσικής στο 80% - έναντι 49% που ήταν πιο πριν. Μάλιστα, ορισμένοι εμπορικοί ραδιοσταθμοί συμφώνησαν να κάνουν και αυτοί το ίδιο. Είναι μία λύση λένε ώστε οι καλλιτέχνες, να εισπράξουν περισσότερα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα.

Τονίζουν δε πως οι πληρωμές, από τους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης, θα είναι άμεσες. Στην Ελλάδα αυτό βέβαια δεν μπορεί να γίνει. Προς το παρόν τουλάχιστον.

Δεν νομίζουμε πως θα βρεθεί ραδιόφωνο στα ελληνικά FM που παίζει ξένα τραγούδια και θα αλλάξει, τώρα, βάζοντας ελληνικό ρεπερτόριο. To θεωρούμε αδύνατον.