Το Φεστιβάλ Αθηνών ανοίγει τις πόρτες του σε Hip Hop και Ηλεκτρονική μουσική

Το Φεστιβάλ Αθηνών ανοίγει τις πόρτες του σε Hip Hop και Ηλεκτρονική μουσική
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία με στόχο τη διεύρυνση του κοινού...

30 Μαρτίου 2020

Το είπε άλλωστε και η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Κατερίνα Ευαγγελάτου στο διαδικτυακό μήνυμά της: «Βασικό μας μέλημα ήταν η επέκταση του φεστιβαλικού ίχνους και η εμβάθυνση σε αυτό. Επέκταση στα είδη τέχνης και διεύρυνση του κοινού στο οποίο απευθυνόμαστε. Εμβάθυνση της εμπλοκής του κοινού μας στη φεστιβαλική εμπειρία συνολικά». Η κίνηση αυτή αποτελεί σίγουρα έκπληξη και ουσιαστικά έρχεται να καταρρίψει την αντίληψη ότι κάποια είδη δεν είναι φεστιβαλικά.

Έτσι λοιπόν, η πειραματική και ηλεκτρονική μουσική παρουσιάζονται για πρώτη φορά και στην Πειραιώς 260. Το Φεστιβάλ ανοίγει τις πόρτες του για να ακουστούν και να φωτιστούν πτυχές της εγχώριας και διεθνούς club κουλτούρας, μέσα από δύο βασικές εκφάνσεις της: την ηλεκτρονική μουσική και την clubbing performance. Άλλοτε αυτοτελώς και άλλοτε σε διάλογο, οι δράσεις  –συναυλίες, πάρτι, εργαστήρια– στοχεύουν σε ένα νεανικό κοινό και διευρύνουν την ανάπτυξη του διαλόγου στο πλαίσιο της σύγχρονης μουσικής.

Επιπλέον, ο κύκλος «Layers of Street», είναι ένα αφιέρωμα στο hip hop και τη street κουλτούρα. Το Φεστιβάλ ανοίγει την πόρτα του στους street χορευτές, ώστε να έχουν πρόσβαση και χώρο στη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία. Ταυτόχρονα, προσκαλούν νεότερο ηλικιακά κοινό να γίνει ενεργό κομμάτι του.

Συμμετέχουν σημαντικοί διεθνείς δημιουργοί που εμπνέονται από το hip hop, συνθέτοντας μια νέα χορογραφική γλώσσα, και παράλληλα, για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, πραγματοποιείται ένα διήμερο battle, μια χορευτική «μάχη» με έπαθλα, υπό τον τίτλο «Athens Festival Urban Dance Contest».

Αναλυτικά ΕΔΩ οι εκδηλώσεις