Τι προτείνει ο Nick Cave για να γίνει δημιουργική η καραντίνα

Τι προτείνει ο Nick Cave για να γίνει δημιουργική η καραντίνα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο σπουδαίος μουσικός απαντά στις σχετικές ερωτήσεις θαυμαστών του.

01 Απριλίου 2020

Η καραντίνα λόγω του κορωνοϊού έδωσε στο Nick Cave, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα να απαντήσει σε ερωτήσεις θαυμαστών του στο theredhandfiles.com σχετικά με την πανδημία, και πώς ο ίδιος την αντιμετωπίζει.

Δεδομένου ότι οι Bad Seeds ανέβαλαν την περιοδεία τους στην Ευρώπη, ο Cave αναζητά δημιουργικούς τρόπους για να περάσει την κοινωνική απομόνωση και όπως δήλωσε «η αντίδρασή μου σε μια κρίση πάντοτε ήταν να  δημιουργώ», εξηγώντας ότι μερικές από τις ιδέες που έχουν περάσει από το μυαλό του είναι να στριμάρει σόλο συναυλίες από το σπίτι του, να ηχογραφήσει ένα «δίσκο της απομόνωσης», να γράψει ένα σενάριο για μια αποκαλυπτική ταινία και να φτιάξει μια playlist της πανδημίας στο Spotify.

«Έχουμε γίνει μάρτυρες σε μια καταστροφή που τη βλέπουμε να ξεδιπλώνεται από μέσα προς τα έξω. Είμαστε υποχρεωμένοι να απομονωθούμε- να είμαστε έτοιμοι και ήσυχοι να παρακολουθούμε και να συλλογιζόμαστε την πιθανή καταστροφή του πολιτισμού μας σε πραγματικό χρόνο», λέει ο Cave προσθέτοντας πως «όταν ξεπεράσουμε αυτή τη στιγμή θα έχουμε ανακαλύψει πράγματα για τους ηγέτες μας, τα κοινωνικά μας αισθήματα, τους φίλους μας, τους εχθρούς μας και κυρίως τους εαυτούς μας. Ως καλλιτέχνης αισθάνομαι ότι θα είναι λάθος να χάσω αυτή τη μοναδική στιγμή (…) για μένα αυτή δεν είναι μια στιγμή να θαφτώ στη δημιουργία αλλά να αξιοποιήσω την ευκαιρία για να σκεφτώ ποια ακριβώς είναι η λειτουργία μας, για τι υπάρχουμε εμείς οι καλλιτέχνες».

Κάλεσε δε τον κόσμο για να γεμίσει την περίοδο της απομόνωσης να προβεί σε απλές χειρονομίες όπως να στείλει ένα e-mail σε ένα μακρινό φίλο, να τηλεφωνήσει σε έναν άλλο φίλο ή να πει μια καλή κουβέντα σε ένα γείτονα, «πράξεις που μπορούν να μας συνδέσουν και να  μας ενώσουν στη διάρκεια της παρούσας κρίσης».